Η παραγωγή της Lamborghini Huracán έφθασε τα 20.000 κομμάτια

Η παραγωγή της Lamborghini Huracán έφθασε τα 20.000 κομμάτια

Μια Huracán STO βγήκε από το εργοστάσιο παραγωγής της Lamborghini γιορτάζοντας 20.000 κομμάτια παραγωγής του ιταλικού σούπερκαρ.

Lamborghini Huracán

Από το 2003 μέχρι το 2013 παράχθηκαν 14.022 Lamborghini Gallardo. Η Huracán ωστόσο, χρειάστηκε μόλις οκτώ χρόνια παραγωγής για να συμπληρώσει τα 20.000 κομμάτια και να ξεπεράσει τον πρόγονό της. Η Huracán νούμερο 20.000 είναι μια STO σε χρώμα ματ γκρι και προορίζεται για έναν τυχερό ιδιοκτήτη από το Πριγκιπάτο του Μονακό.

Είναι βέβαιο όμως ότι ο κατασκευαστής από τη Μπολόνια δεν σκοπεύει να σταματήσει την παραγωγή της Huracán στα 20.000 κομμάτια. Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες μέρες παρουσίασε την έκδοση Tecnica η οποία γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στην σκληροπυρηνική STO και την Evο. Επιπλέον, στο άμεσο μέλλον αναμένεται να παρουσιαστεί και η Huracán Sterrato με αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τις αλουμινένιες γλίστρες.

Lamborghini Huracán

Μέσα σε αυτά τα οκτώ χρόνια παραγωγής, το 71% των αγοραστών της επέλεξαν την κουπέ Huracán. Η πιο δημοφιλής αγορά αποδείχθηκε αυτή των H.Π.Α. με ποσοστό 32%, με την αγορά της Βρετανίας και της Κίνας να ακολουθούν. Παρά τα χρόνια της, η Huracán συνεχίζει μέχρι σήμερα την πετυχημένη εμπορική πορεία της, ενώ για το 2021 οι συνολικές της πωλήσεις ανήλθαν στα 2.586 αυτοκίνητα.

Μέχρι στιγμής, είναι το πιο επιτυχημένο σε πωλήσεις μοντέλο της Lamborghini. Όμως είναι θέμα χρόνου να χάσει τον τίτλο από την Urus η οποία ήδη μέσα σε τέσσερα χρόνια παραγωγής έχει σημειώσει πάνω από 15.000 πωλήσεις.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube