Η Mercedes-Βenz είναι έτοιμη να κάνει την επανάσταση στις μπαταρίες

Η Mercedes-Βenz είναι έτοιμη να κάνει την επανάσταση στις μπαταρίες

Η Mercedes-Βenz EQS αναμένεται να έχει αυτονομία πάνω από 700 km, μεγαλύτερη από αυτήν του Tesla Model S Long Range. 

Η Mercedes-Benz είναι έτοιμη να παρουσιάσει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα διαθέτει την κορυφαία σε επίπεδο τεχνολογίας μπαταρία. Το ντεμπούτο (στις 15 Απριλίου) της EQS θα αποτελέσει ορόσημο για τη γερμανική μάρκα που στο παρελθόν επικρίθηκε πως άργησε να μπει στον χώρο της ηλεκτροκίνησης. Την ίδια στιγμή, μέσα στην επόμενη χρονιά, η Mercedes θα κατασκευάσει οκτώ νέα πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ο Markus Schaefer.

«Ενισχύσαμε την ευελιξία όλων των εργοστασίων παγκοσμίως ώστε να μπορούμε να παράγουμε υβριδικά και πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σύμφωνα με τις εξελίξεις της αγοράς. Χρειάστηκε λίγος χρόνος για να προετοιμάσουμε όλα αυτά, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να το κάνουμε», είπε ο Schaefer. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η οθόνη Hyperscreen της Mercedes-Benz EQS [video]

Με στόχο μια αυτονομία που θα ξεπερνά τα 700 χιλιόμετρα, η Mercedes αναμένει ότι η EQS θα επιτύχει στις εργαστηριακές δοκιμές και αυτό θα αποτελέσει άλλη μια απόδειξη πως οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες μπορούν να απαντήσουν στην μέχρι στιγμής κυριαρχία της Tesla στον χώρο των EV.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Volkswagen ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως θέλει να γίνει ο νέος παγκόσμιος ηγέτης πωλήσεων στα EV το αργότερο μέχρι το 2025, ενώ η BMW προβλέπει ότι οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της θα αντιπροσωπεύουν περίπου το 50% των συνολικών της πωλήσεων έως το τέλος της δεκαετίας.

«Ο ρυθμός μετασχηματισμού της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας μας κρατά σε εγρήγορση» δήλωσε ο Schaefer, αναφέροντας πως η εταιρεία θα πλαισιώσει τα EQA και EQB με τα μεγαλύτερα EQS και EQE φέτος. Παράλληλα υπογράμμισε πως η Mercedes θα είναι σε θέση να αυξάνει με ευελιξία την παραγωγή οποιουδήποτε είδους οχήματος και πως θα μπορεί να ανταποκριθεί στη ζήτηση εάν οι καταναλωτές αγκαλιάσουν τα EV πιο γρήγορα από το αναμενόμενο.

Η εταιρεία έχει προβλέψει ότι οι μισές παραδόσεις της θα αφορούν σε  plug-in hybrid μοντέλα και πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα το 2030. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube