Η Mercedes-AMG ετοιμάζει ηλεκτρικό μοντέλο

Η Mercedes-AMG ετοιμάζει ηλεκτρικό μοντέλο

Η γερμανική εταιρεία δεν φαίνεται να έχει ταμπού με το θέμα της ηλεκτροκίνησης.

Η Mercedes-AMG ξεκίνησε τις δοκιμές του πρώτου ηλεκτρικού οχήματος μαζικής παραγωγής με τα σήματά της όπως αποκάλυψε στο Autocar o CEO, Ola Källenius.

Πιο συγκεκριμένα, ο Källenius δήλωσε: «Πρέπει να φτάσουμε στο σημείο που το είδος του συστήματος κίνησης δεν θα θεωρείται σημαντικό, καθώς η ουσία της AMG αφορά την εμπειρία των πελατών. Για αυτό ξεκινήσαμε να δουλεύουμε όχι μόνο σε εξηλεκτρισμένες (υβριδικές) AMG, αλλά και στις πρώτες αμιγώς ηλεκτροκίνητες AMGs».

AMG

Βέβαια εδώ να σημειώσουμε πως αυτή δεν θα είναι η πρώτη ηλεκτρική AMG καθώς το 2013 κυκλοφόρησε η SLS Electric Drive με απόδοση 750 PS από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που επέτρεπαν επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,9" και τελική ταχύτητα 250 km/h.

Η περιορισμένη αυτονομία που δεν ξεπερνούσε τα 250 km, το σημαντικά αυξημένο βάρος (2.110 kg) και η ιδιαίτερα τσιμπημένη τιμή αγοράς (€416.500 στην Ευρώπη) δεν επέτρεψαν στο μοντέλο να ξεχωρίσει εμπορικά. Η γερμανική εταιρεία δεν έχει δημοσιεύσει επίσημα στοιχεία όμως φημολογείται πως πούλησε λιγότερα από 100 αυτοκίνητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οδηγούμε τη Mercedes-Benz SLS Electric Drive

Mercedes

Πάντως το γεγονός ότι η Mercedes-AMG εξελίσσει υβριδική τεχνολογία είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό καθώς η επερχόμενη ναυαρχίδα της - Mercedes-AMG One - χρησιμοποιεί υβριδικό σύστημα κίνησης εμπνευσμένο από την Formula 1 με συνδυαστική απόδοση 1.000 PS.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κάθε λεπτομέρεια για το hypercar των 1.000 ίππων Mercedes-AMG One [video]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube