Η McLaren ενισχύει την παραγωγή της στη Βρετανία ενόψει Brexit [video]

Η McLaren ενισχύει την παραγωγή της στη Βρετανία ενόψει Brexit [video]

Παρουσία του Δούκα και της Δούκισσας του Cambridge τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων.

Σε αντίθεση με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες που κρατάνε στάση αναμονής ενόψει Brexit, ή και προγραμματίζουν να μετακομίσουν τις δραστηριότητές τους από τη Μεγάλη Βρετανία, η McLaren σε μια άκρας… πατριωτική κίνηση, ενισχύει την παρουσία της στο «Νησί».

Έτσι εγκαινίασε το νέο της εργοστάσιο σε περιοχή κοντά στο Sheffield, στο οποίο θα κατασκευάζει το πλαίσιο από ανθρακονήματα που σε όλα τα αυτοκίνητα δρόμου και τα οποία μέχρι πρότινος κατασκευάζονταν από έναν προμηθευτή της στην Αυστρία. Η απόφαση που είχε ληφθεί πριν το δημοψήφισμα για το Brexit είχε καθυστερήσει να υλοποιηθεί και η εταιρεία  την υλοποιεί τώρα.

Τα εγκαίνια έγιναν με κάθε επισημότητα παρουσία του Δούκα και της Δούκισσας του Cambridge, καθώς και του πρίγκιπα Salman bin Hamad Al Khalifa του Βασιλείου του Μπαχρέιν.

Στον αντίποδα άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μετακινήσει ή «επιβραδύνει» την παραγωγή τους στο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η Jaguar Land Rover ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι θα μετατοπίσει την παραγωγή SUV Land Rover Discovery στη Σλοβακία, ενώ η Nissan δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι καθυστερεί τις μισθολογικές συζητήσεις με βρετανούς εργαζόμενους έως ότου διευθετηθούν οι όροι της απόσχισης από την ΕΕ. Η BMW με τη σειρά της θα κλείσει το εργοστάσιο της Oxford Mini για ένα μήνα από τον Απρίλιο.

Η επένδυση για το εργοστάσιο έφτασε τα 50 εκατομμύρια λίρες (περίπου €57,5 εκατ.), και θα είναι πλήρως λειτουργικό το 2020. Το κτήριο έχει εμβαδόν 7.000 τ.μ., και οι εγκαταστάσεις σχεδόν 16.200 τ.μ. Βρίσκεται περίπου τρεις ώρες μακριά από το Woking, τα κεντρικά της McLaren, με 40 μηχανικούς της να δουλεύουν στο πανεπιστήμιο του Sheffield και στο Advanced Manufacturing Research Centre της McLaren Automotive.

Σε δήλωσή του ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας, ο Ruth Nic Aoidh, τόνισε πως αυτό που κάνουμε- όπως κάθε λογική επιχείρηση- είναι ένας σωστός προγραμματισμός με βάση τα υπάρχοντα σενάρια και βέβαια να προσπαθούμε να κατανοήσουμε τις πιθανές αλλαγές στο status quo που μπορεί να προκύψουν από το Brexit.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube