Η κινεζική Nio απειλεί ευθέως την VW

Η κινεζική Nio απειλεί ευθέως την VW

Η κινεζική Nio ετοιμάζει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα πωλείται στην Ευρώπη κάτω από €30.000.

Nio

Ο πρόεδρος της Nio, William Li, δήλωσε ότι η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία θα επιτεθεί στη VW «πιο δυνατά από ποτέ».

Η Nio στοχεύει να αρπάξει μερίδιο αγοράς από τη Volkswagen παρουσιάζοντας ένα μοντέλο για την ευρωπαϊκή αγορά που θα πωλείται σε τιμή κάτω από το ψυχολογικό όριο των €30.000, σύμφωνα με δηλώσεις του William Li στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Ερωτηθείς μάλιστα αν αυτό σημαίνει επίθεση στην VW δεν δίστασε να απαντήσει πως «ναι, όσον αφορά στην τιμή, αυτό σημαίνει ότι θα επιτεθούμε στην Volkswagen πιο δυνατά από πριν».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κινεζική «έφοδος» με ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη

Πηγές μέσα από την Nio ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters τον Φεβρουάριο ότι η εταιρεία σχεδίαζε να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων χαμηλού κόστους, ενδεχομένως δε μια νέα μάρκα, με οχήματα που θα προορίζονται για εξαγωγή στην Ευρώπη από το επόμενο έτος.

Μιλώντας στην έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης νωρίτερα αυτό το μήνα, ο William Li είπε ότι οι κινέζοι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων θα πρέπει να προετοιμαστούν για πιθανές κινήσεις προστατευτισμού από ξένες κυβερνήσεις καθώς τα made in China αυτοκίνητα έχουν το πλεονέκτημα της χαμηλότερης τελικής τιμής, κάτι που «πριμοδοτεί» την εξαγωγική τους πολιτική.  

Μάλιστα εκτίμησε ότι η εταιρεία του, αλλά και άλλες εταιρείες που κατασκευάζουν ηλεκτρικά οχήματα στην Κίνα είχαν έως και 20% πλεονέκτημα κόστους σε σχέση με ανταγωνιστές όπως η Tesla χάρη στη πρόσβαση της Κίνας στην αλυσίδα εφοδιασμού και τις πρώτες ύλες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube