Η ιταλική Αστυνομία «εξοπλίζεται» με Mitsubishi Eclipse Cross

Η ιταλική Αστυνομία «εξοπλίζεται» με Mitsubishi Eclipse Cross

Mετά τα Pajero και τα i-MIEV, αλλά και τα ειδικών αποστολών Peugeot 308 GTi.

Tα τελευταία χρόνια η ιταλική Αστυνομία δείχνει να μην προτιμά μόνον αυτοκίνητα FIAT και Alfa Romeo αλλά να στρέφεται και σε άλλες, μη ιταλικές μάρκες για να εξοπλίσει τον στόλο της.
Πρόσφατο παράδειγμα η απόκτηση ενός ικανού αριθμού Peugeot 308 GTi από τους Carabinieri.

Τώρα έγινε γνωστό ότι ο στόλος της Αστυνομίας στη γειτονική χώρα θα εμπλουτιστεί και με ένα SUV, το Mitsubishi Eclipse Cross.
Βέβαια το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα έχει εντελώς διαφορετική αποστολή από αυτήν των Peugeot GTi,  ο ρόλος των οποίων είναι σαφώς πιο «επιχειρησιακός».
Τα Eclipse Cross θα χρησιμοποιηθούν πιο πολύ για περιπολίες αλλά και για κοινωνικές δράσεις της Αστυνομίας.

cara

Για την περίσταση επιλέχθηκε η έκδοση με τον 1500άρη κινητήρα τούρμπο που αποδίδει 163 PS στις 5.500 rpm και 25,5 kgm από τις 1.800 ως τις 4.500 rpm. Είναι εντυπωσιακά ραφιναρισμένος, λειτουργώντας χωρίς θόρυβο ή κραδασμούς, ακόμα και σε πολύ χαμηλές στροφές και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης (Διαβάστε ΕΔΩ την πλήρη δοκιμή του μοντέλου από το DRIVE).

Nα σημειώσουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που η ιταλική Αστυνομία προτιμά την Mitsubishi. Στο παρελθόν είχε εφοδιαστεί με Pajero που χρησιμοποιούνται σε πιο… high-risk αποστολές, ενώ με τα σήματά της κυκλοφορούν αρκετά i-MIEV τα οποία προορίζονταν αποκλειστικά για περιπολίες σε αστικά κέντρα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube