Έπεσε η αυλαία για το NSX της Honda

Έπεσε η αυλαία για το NSX της Honda

Η δεύτερη γενιά του θρυλικού ιαπωνικού μοντέλου, πέρασε και επίσημα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Οι φήμες θέλουν την 3η version, να συνδέεται αποκλειστικά με την πρίζα...

Ήταν γνωστό εδώ και καιρό και το μόνο που απέμενε ήταν το τυπικό της υπόθεσης. Αυτό ήρθε χτες, με την ιαπωνική μάρκα να ανακοινώνει το μεγάλο φινάλε για το 2ης γενιάς Honda NSX. Θυμίζουμε πως στις Η.Π.Α, στον Καναδά αλλά και στο Χονγκ Κονγκ, το NSX κυκλοφορούσε με τα σήματα της Acura, της θυγατρικής πολυτελούς φίρμας της Honda.  

Από τη γραμμή παραγωγής στο Marysville του Ohio, κύλησε το τελευταίο NSX, βαμμένο σε χρώμα Matte Gotham Gray και έκδοσης Type S PMC. Η εν λόγω έκδοση ήταν συλλεκτική καθώς διατέθηκε σε μόλις 350 μονάδες.

Honda NSX

Το ιαπωνικό sports car κυκλοφόρησε το 2016 και έκρυβε κάτω από το μπρουτάλ παρουσιαστικό του ένα υβριδικό σύστημα κίνησης, με ηλεκτροκινητήρες αλλά και έναν Twin-Turbo κινητήρα 3,5 lt V6. Συνδυαστικά το σύστημα προσέφερε 573 ίππους, από το 2021 όμως και με την προσθήκη της έκδοση Type S, η ισχύς αυξήθηκε στους 602 PS. 

Όπως όλα δείχνουν, η επόμενη γενιά NSX θα βαδίσει σε αμιγώς ηλεκτρικά μονοπάτια, εκτός κι αν συμβεί το «απρόβλεπτο» και οι Ιάπωνες επιλέξουν ένα νέο υβριδικό σύστημα κίνησης, σενάριο πάντως που συγκεντρώνει ελάχιστες έως μηδαμινές πιθανότητες.  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube