Η Honda ενώνει τις δυνάμεις της για να πρωταγωνιστήσει στη Formula 1

Η Honda ενώνει τις δυνάμεις της για να πρωταγωνιστήσει στη Formula 1

H Honda, έχοντας μακρά παράδοση στο motorsport, ετοιμάζεται να ενώσει τα δύο αγωνιστικά της τμήματα (ιαπωνικό και αμερικανικό), με φόντο την επιστροφή της στη Formula 1 το 2026.

Honda returns in Formula 1

Η Honda Racing Corporation (HRC) ιδρύθηκε το 1982 στην Ιαπωνία και έχει γίνει ευρέως γνωστή για τις επιτυχίες της στο MotoGP, αλλά και στο πρωτάθλημα Superbikes.

Το HRC όμως, έχει δείξει ενδιαφέρον και για τους αγώνες αυτοκινήτου, κυρίως για το φημισμένο Ράλι Ντακάρ. Το 1993, συστάθηκε στις ΗΠΑ το τμήμα Honda Performance Development. Ως ξεχωριστή οντότητα, έχει επικεντρωθεί περισσότερο στους αγώνες αυτοκινήτων, κερδίζοντας 280 νίκες σε σειρές όπως IndyCar, IMSA, Baja Off-Road, Touring Cars και Formula Regional America.

Όπως ανακοίνωσε η Honda, τα δύο αυτά, ανεξάρτητα τμήματα αναμένεται να ενωθούν, έχοντας ως στόχο την ενιαία συμμετοχή στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ιδίως στο βασιλιά του motorsport, τη Formula 1. Θυμίζουμε πως από το 2026, η FIA θα θεσπίσει νέους κανονισμούς, με σκοπό να γίνει πιο προσιτή προς τις εταιρείες που αναπτύσσουν τη βιωσιμότητα.

H Honda ενώνει τα αγωνιστικά της τμήματα, αποσκοπώντας σε ένα δυναμικό come back στη Formula 1 από το 2026.

Honda returns in Formula 1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ποιο πρωτάθλημα του Lewis Hamilton αμφισβητείται;

Ο πρόεδρος του HRC Koji Watanabe δήλωσε πως στόχος των ανθρώπων της εταιρείας είναι «η διατήρηση των επιτυχιών της Honda στις αγωνιστικές της δραστηριότητες. Η ένωση των δύο αγωνιστικών τμημάτων (στο εξής HRC και HRC U.S.) θα βοηθήσει προς αυτή τη κατεύθυνση. Οι μηχανικοί αγώνων μας στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, ανταλλάσσοντας τεχνογνωσία θα μπορούν να γίνουν ακόμα καλύτεροι. Είμαι πολύ χαρούμενος που καλωσορίζω τους Αμερικάνους συνεργάτες μας στην ομάδα του HRC».

Honda returns in Formula 1

Στον προεδρικό θώκο της Honda HRC και HRC US θα καθίσει ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της Honda Racing Development, David Salters. H εμπειρία του τμήματος HRC U.S. αναμένεται να κεφαλαιοποιηθεί σύντομα, μιας και από το 2026 θα συμμετέχει στην ανάπτυξη μονάδων ισχύος της Formula 1 και στην υποστήριξη αγώνων.

Το τμήμα έχει ήδη αρχίσει να εξοικειώνεται με την κατασκευή μιας υβριδικής μονάδας ισχύος V6 για αγώνες, έχοντας κερδίσει στο Rolex 24 στο Daytona νωρίτερα φέτος με ένα τέτοιο σύστημα μετάδοσης κίνησης στο Acura ARX-06.

Honda Acura ARX 06

Κάπως έτσι λοιπόν, η Aston Martin από το 2026 θα προμηθεύεται κινητήρες από τη Honda, μετά την ομολογουμένως απροσδόκητη διακοπή της συνεργασίας της με την Red Bull.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube