Η Honda αναζητά συμμαχίες για να κάνει τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση κερδοφόρα

Η Honda αναζητά συμμαχίες για να κάνει τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση κερδοφόρα

«Είμαστε ανοικτοί σε συμμαχίες για να φτάσουμε πιο γρήγορα στους μελλοντικούς μας στόχους» δηλώνει ο Toshihiro Mibe.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Honda Motor Co δήλωσε την Παρασκευή ότι η αυτοκινητοβιομηχανία είναι πρόθυμη να δημιουργήσει νέες συμμαχίες για να κάνει την ηλεκτροκίνηση κερδοφόρα.

«Εάν μέσω μιας συμμαχίας η Honda μπορεί να επιτύχει τους μελλοντικούς της στόχους, τότε θα ήμασταν πρόθυμοι να τη δημιουργήσουμε», δήλωσε ο Toshihiro Mibe, όταν ρωτήθηκε πώς αντιμετωπίζει την πιθανότητα σύναψης συμμαχιών για την ηλεκτροδότηση.

Τα σχόλια του Mibe αντικατοπτρίζουν την πίεση στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία να μοιραστεί το υψηλό κόστος των νέων τεχνολογιών για να καλύψει τις απαιτήσεις για καθαρότερα οχήματα. Ο Toshihiro Mibe ανέλαβε το τιμόνι στη δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας σε μια εποχή που η τεχνολογία των αυτοκινήτων κάνει ιστορική στροφή προς την ηλεκτροκίνηση και την αυτόνομη οδήγηση. 

Η Honda και η General Motors Co έχουν δηλώσει ότι θα παρουσιάσουν το 2024 δύο από κοινού εξελιγμένα EV μεγάλου μεγέθους στη Βόρεια Αμερική, χρησιμοποιώντας μπαταρίες Ultium της GM και θα λανσάρουν μια σειρά νέων μοντέλων που θα πατούν σε μια νέα πλατφόρμα για EV που ονομάζεται «e: ​​Architecture».

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται ήδη σε αυτόνομα οχήματα καθώς και σε τεχνολογία κυψελών καυσίμου (FCV) και διερευνούν τρόπους για να επεκτείνουν τη συμμαχία τους.

Ο επικεφαλής της Honda δήλωσε επίσης ότι η αυτοκινητοβιομηχανία αναμένει να δει την κερδοφορία της να βελτιωθεί στην επόμενη χρήση ως αποτέλεσμα του κλεισίματος αρκετών μη βιώσιμων εγκαταστάσεων παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων των εργοστασίων της στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Τουρκία και την Ιαπωνία.

[Πηγή: Reuters]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube