Η Ford επενδύει στην ηλεκτροκίνηση

Η Ford επενδύει στην ηλεκτροκίνηση

Όλα τα μοντέλα της γκάμας της θα έχουν ηλεκτρικές, υβριδικές ή plug-in υβριδικές εκδόσεις, ξεκινώντας από το επόμενο Focus

Στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης του Ευρωπαικού της τμήματος με στόχο την επιστροφή στα κέρδη και μετά από την πρόσφατη συμφωνία συνεργασίας με την Volkswagen, η Ford ανακοίνωσε τα σχέδια της για μια πλούσια γκάμα ηλεκτροκίνητων μοντέλων.

Ξεκινώντας από την επόμενη γενιά του μικρομεσαίου Focus που θα είναι πλήρως ηλεκτροκίνητη, η Ford θα προσφέρει ηλεκτροκίνητες, υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις για όλα τα μοντέλα της, από το Fiesta μέχρι το Transit. Τα επιβατικά μοντέλα θα είναι πιο στοχευμένα, με έμφαση στην ποιότητα, την τεχνολογία, τον επιθετικό σχεδιασμό και την οδηγική ευχαρίστηση.

Ford Plan

Η Ford είναι πρώτη σε πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη, και θα προσπαθήσει να αναπτύξει περαιτέρω την παρουσία της σε αυτή την κατηγορία μέσω έξυπνων συστημάτων στον εξοπλισμό των μοντέλων αλλά και μέσω της συμμαχίας της με την Volkswagen AG.

Η εταιρεία σκοπεύει επίσης να επενδύσει στην επιτυχία των SUV μοντέλων της (EcoSport, Kuga, Edge), οι πωλήσεις των οποίων για πρώτη φορά μέσα στο 2018 ξεπέρασαν τις 250.000 μονάδες. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, τον Απρίλιο του 2019 θα παρουσιαστεί ένα νέο SUV, ενώ το 2020 θα ακολουθήσει ένα ηλεκτροκίνητο SUV επιδόσεων εμπνευσμένο από το Mustang.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Jick Hackett ο οποίος σε ομιλία του φάνηκε αρκετά ευαισθητοποιημένος απέναντι στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, σύντομα θα δούμε ηλεκτροκίνητες εκδόσεις του F-150 αλλά και του Mustang.

Ford Europe

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube