Περικοπές θέσεων εργασίας και κλείσιμο εργοστασίων από τη Ford στην Ευρώπη

Περικοπές θέσεων εργασίας και κλείσιμο εργοστασίων από τη Ford στην Ευρώπη

Η εταιρεία θα επικεντρωθεί στην παργωγή SUV και επαγγελματικών μοντέλων με στόχο την επιστροφή στην κερδοφορία

Στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης και εξυγίανσης των επιχειρήσεων της στη Γηραιά Ήπειρο, η Ford ετοιμάζεται για περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας ενώ παράλληλα σταματά την παραγωγή ζημιογόνων μοντέλων από την γκάμα της με στόχο να επικεντρωθεί στην παραγωγή SUV και επαγγελματικών οχημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σωματείο Unite, η Ford ετοιμάζεται να κόψει 1.150 θέσεις εργασίας στη Μ.Βρετανία, κυρίως από το εργοστάσιο κατασκευής κινητήρων Bridgent στην Ουαλία.

Παράλληλα, η εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει το κλείσιμο του εργοστασίου στη γαλλική Bordeaux όπου κατασκευάζονται κιβώτια ταχυτήτων, ενώ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τα σωματεία και στο εργοστάσιο Saarlouis στη Γερμανία, όπου σκοπεύει να σταματήσει την παραγωγή του C-Max. Σε επικοινωνία με την Ford βρίσκεται και το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, αφού περίπου οι μισοί από τους 50.000 εργαζόμενους της εταιρείας στην Ευρώπη βρίσκονται στη Γερμανία.

Να θυμίσουμε πως αντίστοιχες κινήσεις είχαν γίνει το 2012 αλλά και το 2016 με αποτέλεσμα κέρδη ρεκόρ ύψους $1,2 δις το ίδιο έτος. Παρόλα αυτά, η μείωση των κερδών κατά 80% για το 2017 και η ζημία που αναμένεται να ανακοινωθεί για το 2018 (-$282 εκατ. μέσα στους πρώτους εννιά μήνες) έκαναν επιτακτική την ανάγκη για σκληρές αποφάσεις από τη διοίκηση.

Παρά τα πολύ άσχημα νέα για τους χιλιάδες εργαζόμενους, η Ford πιστεύει ακόμη στην Ευρωπαϊκή αγορά και χάρη στην ελπιδοφόρα εμπορική πορεία των Fiesta και Focus δεν πρόκειται να δούμε σύντομα φαινόμενα Η.Π.Α. όπου η γκάμα της εταιρείας περιλαμβάνει πλέον μόνο SUV και pickup μοντέλα.

 

Πηγή: Europe.Autonews.com

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube