Η Ferrari παρέδωσε πάνω από 10.000 αυτοκίνητα το 2019

Η Ferrari παρέδωσε πάνω από 10.000 αυτοκίνητα το 2019

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ferrari ξεπέρασε το ψυχολογικό (και ουσιαστικό;) φράγμα των 10.000 παραδόσεων σε έναν χρόνο. Ο τζίρος απογειώθηκε, αλλά τα κέρδη έπεσαν…

Ferrari Portofino

Αναμφίλεκτα, η Ferrari κατέγραψε νέο ρεκόρ πωλήσεων το 2019. Και σε αντίθεση με τη Lamborghini ή τη Rolls-Royce δεν χρειάστηκε κάποιο SUV για να το πετύχει. Το Cavallino Rampante τα πήγε μάλιστα πολύ καλύτερα από κάθε μάρκα της οποίας η γκάμα συντίθεται αποκλειστικά από κουπέ και σούπερσπορ κάμπριο ή ρόουντστερ.

Σε αριθμούς αυτό μεταφράζεται σε 10.131 παραδόσεις την περασμένη χρονιά, άνοδος 9,5% σε σχέση με το 2018. Το Maranello αναφέρει ισχυρή ζήτηση για την 812 Superfast και την κουπέ-κάμπριο Portofino, που θα κληθεί να συνοικήσει στην γκάμα με τη νέα κουπέ Roma, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε η μετάβαση μεταξύ των 488 και F8.

Η Ferrari έπρεπε να φτάσει στην όγδοη δεκαετία της ζωής της για να ξεπεράσει το συμβολικό ορόσημο των 10.000 πωλήσεων. Κάτι που προφανώς δεν οφείλεται ούτε στην έλλειψη αγοραστικού ενδιαφέροντος ούτε στην παραγωγική δυνατότητα της θρυλικής φίρμας. Η μοντενέζικη εταιρεία θέλει να διατηρήσει πάση θυσία την μοναδικότητά της, αλλά η έντονη ζήτηση, ειδικά στην Ασία, δεν την αφήνει να… αγιάσει. Να σημειώσουμε ότι δέκα χρόνια πριν, το 2010, η Ferrari είχε παραδώσει μόλις 6.500 αυτοκίνητα.

Ferrari Portofino

Αναπόφευκτα, και ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε ισχυρά, ανερχόμενος σε 3,76 δισ. ευρώ. Αύξηση μέσα σε ένα χρόνο κατά 10% και +8,2% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες. Σημειώστε ότι η εταιρεία αντιστάθηκε και στην πτώση των εσόδων από τη μείωση των πωλήσεων κινητήρων στη Maserati -το επόμενο σούπερκαρ της Τρίαινας θα έχει μπλοκ σχεδιασμένο από την ίδια.

Το μόνο μελανό σημείο στα οικονομικά μεγέθη του 2019 είναι η πτώση των καθαρών κερδών στα 699 εκατ. ευρώ, μείωση κατά 11% σε σχέση με αυτά του 2018. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube