H Ferrari επιστρέφει στους αγώνες αντοχής με την 499P [video]

H Ferrari επιστρέφει στους αγώνες αντοχής με την 499P [video]

Ύστερα από μισό αιώνα, η Ferrari επιστρέφει στην κορυφαία κατηγορία αγώνων αντοχής με την 499P. Το πρωτότυπο με το οποίο θα συμμετάσχει το 2023 στην κατηγορία Le Mans Hypercar.

Μετά από 12.000 km δοκιμών εξέλιξης, η Ferrari παρουσίασε την 499P, το αγωνιστικό πρωτότυπο με το οποίο θα επιστρέψει στην κορυφαία κατηγορία των αγώνων αντοχής, ύστερα από 50 χρόνια.

Η εντυπωσιακή 499P που είναι βαμμένη σε κίτρινο και κόκκινο χρώμα, θα συμμετάσχει στην κατηγορία Le Mans Hypercar και θα κάνει ντεμπούτο στα 1.000 Μίλια του Sebring το Μάρτιο του 2023. 

Ferrari 499P

Όπως είναι φυσικό, η εμφάνιση του αγωνιστικού κυριαρχείται από τα έντονα αεροδυναμικά βοηθήματα. Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζουν οι ιδιαίτερα λεπτοί LED προβολείς, οι μεγάλες εισαγωγές αέρα και το μεγάλο splitter από ανθρακόνημα.

Στο πίσω μέρος, συναντάμε ένα φτερό τύπου καρχαρία που καταλήγει σε μια μεγάλη αεροτομή. Τα πίσω φώτα αποτελούνται από μια λεπτή λωρίδα LED, κάτω από την οποία βρίσκεται ο διαχύτης.

Το σασί της 499P εξελίχθηκε από την ίδια τη Ferrari καθώς θα συμμετάσχει στην κατηγορία LMH (Le Mans Hypercar), σε αντίθεση με τους αγωνιζόμενους στην κατηγορία LMDh (Le Mans Daytona h) όπως η Porsche που είναι υποχρεωμένοι να διαλέξουν ανάμεσα σε σασί των Multimatic, Dallara, Oreca ή Ligier.

Ferrari 499P

Στο κέντρο της 499P βρίσκεται ένας 3λιτρος τούρμπο V6 που κινεί τους πίσω τροχούς. Το μοτέρ έχει ίδια αρχιτεκτονική με εκείνο της 296 GT3, αλλά έχει είναι πιο ελαφρύ και πολλά εξαρτήματα του έχουν ανασχεδιαστεί.

Παράλληλα, ο V6 συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ που αντλεί ενέργεια από μία μπαταρία 900 V και κινεί τους εμπρός τροχούς. Έτσι, η συνδυαστική ισχύς της Ferrari 499P ανέρχεται στους 680 PS.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube