Η Citroën δεν προτίθεται να συνεχίσει την παραγωγή του C4 Cactus

Η Citroën δεν προτίθεται να συνεχίσει την παραγωγή του C4 Cactus

Ο αντικαταστάτης του θα είναι είναι ένα εντελώς διαφορετικό αυτοκίνητο, λέει ο επικεφαλής προϊόντων της μάρκας.

O επικεφαλής των προϊόντων της Citroën ήταν σαφής μιλώντας στο Top Gear. Ο Xavier Peugeot (σ.σ.: ναι, αυτό είναι το όνομά του, δεν πρόκειται για… τρολάρισμα) ξεκαθάρισε ότι προς το παρόν το C4 Cactus είναι το αυτοκίνητο της μάρκας στην κατηγορία C. Το επόμενο αυτοκίνητο που θα έρθει θα αντικαταστήσει το Cactus, είπε, σηματοδοτώντας το τέλος του συγκεκριμένου μοντέλου. Και κατέληξε: Δεν ξέρω για το όνομα αν θα εξακολουθήσει να υπάρχει με κάποιο τρόπο, αλλά για το μοντέλο είμαι βέβαιος.

Δεν γνωρίζουμε αν η απόφαση αυτή της Citroën σηματοδοτεί την έλευση μιας νέας γενιάς C4 που θα έρθει να μπει στην κατηγορία των hatchback.  Το ερώτημα είναι αν η PSA θέλει ένα δεύτερο αυτοκίνητο δίπλα στο νέο Peugeot 308 που θα ανταγωνίζεται το νέο Ford Focus, το επερχόμενο καινούργιο Volkswagen Golf και ανανεωμένο Renault Megane.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Test drive: Citroën C4 Cactus 1.5 BlueHDi 100

Με δεδομένο ότι η Peugeot προγραμματίζει ένα μεγάλο άνοιγμα στην αγορά των ΗΠΑ, είναι πολύ πιθανό και η «αδελφή μάρκα» να θέλει να ακολουθήσει τα βήματά της, αλλά αυτό θα απαιτήσει την ύπαρξη ενός φρέσκου μοντέλου στην κατηγορία.

Προς το παρόν πάντως, το C4 Cactus θα συνεχίσει να βρίσκεται στις εκθέσεις της Citroën, με τον Xavier Peugeot να μην δίνει μια ξεκάθαρη ιδέα για το πότε θα τελειώσει ο κύκλος ζωής του μοντέλου που όπως και να έχει, γνωρίζει σημαντική εμπορική επιτυχία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube