Η Bugatti Chiron Pur Sport στο Hockenheimring, διαθέσιμη για πελάτες και δημοσιογράφους [video]

Η Bugatti Chiron Pur Sport στο Hockenheimring, διαθέσιμη για πελάτες και δημοσιογράφους [video]

Ελάχιστοι τυχεροί θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν την Chiron Pur Sport των 1.500 PS. 

Καθώς η Bugatti βάζει τις τελευταίες πινελιές στη Chiron Pur Sport, έφερε μερικά από τα πρωτότυπά της στο Hockenheimring στη Γερμανία, λίγο μετά αφού ολοκλήρωσε ένα κύκλο δοκιμών στο Nardo.

Η εταιρεία αναφέρει ότι έχει πραγματοποιήσει πάνω από 50.000 km δοκιμών με την Pur Sport τους τελευταίους 18 μήνες. Στο Hockenheimring, η Bugatti δίνει την ευκαιρία σε ελάχιστους δημοσιογράφους και πελάτες να δοκιμάσουν το αυτοκίνητο.

«Οι πελάτες της Bugatti πρέπει να τους βιώσουν για να κατανοήσουν πλήρως την απίστευτη δύναμη επιτάχυνσης », δήλωσε ο πρόεδρος της Bugatti, Stephan Winkelmann. «Ως εκ τούτου, χαίρομαι που είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε το νέο μας σπορ αυτοκίνητο σε πελάτες και δημοσιογράφους εντός και εκτός πίστας αγώνων. Οι πελάτες πρέπει να ζήσουν αυτήν την απίστευτη δύναμη σε μια πίστα αγώνων. Ωστόσο, δεν έχει σχεδιαστεί μόνο ως αγνό αγωνιστικό αυτοκίνητο, προσφέρει μεγάλη άνεση, πολυτέλεια και καθημερινή χρηστικότητα παράλληλα με την τεράστια ισχύ του», συμπλήρωσε. 

Ο quad-turbo W16 κινητήρας 8,0 λίτρων αποδίδει 1.500 PS (όπως στις Chiron και Chiron Sport), όμως συνεργάζεται με ένα σημαντικά αναβαθμισμένο κιβώτιο με 15% κοντύτερες σχέσεις ενώ ο κόφτης ανέβηκε στις 6.900 rpm (+200 rpm).

 

Ως αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω μετατροπών, η τελική ταχύτητα της Chiron Pur Sport είναι "μόλις" 349 km/h, δηλαδή αρκετά χαμηλότερη από τα 420+ της Chiron και τα 490 km/h της Chiron Super Sport 300+. Παρόλα αυτά, αρκετά βελτιωμένες είναι οι ρεπρίζ, με την Pur Sport να επιταχύνει από τα 60-120 km/h περίπου 2" ταχύτερα από την Chiron.

Η Bugatti θα κατασκευάσει μόλις 60 μονάδες της Chiron Pur Sport. Η τιμή της ειδικής έκδοσης θα ξεκινά από τα €3,2 εκατομμύρια (προ φόρων), θα είναι δηλαδή αρκετά χαμηλότερη από τα €4,6 εκατομμύρια της πιο σπάνιας Chiron Super Sport 300+.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube