Η Audi δημοσιοποίησε σκίτσα από το Q4 e-tron Concept

Η Audi δημοσιοποίησε σκίτσα από το Q4 e-tron Concept

Το πρωτότυπο θα παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα στο Σαλόνι της Γενεύης.

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, η Audi θα παρουσιάσει το Q4 e-tron Concept, του οποίου κάποια σκίτσα δόθηκαν χθες επισήμως στη δημοσιότητα. Είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που θα βασιστεί πάνω στη νέα πλατφόρμα ΜΕΒ του ομίλου Volkswagen και αναμένεται να βγει στην παραγωγή στα τέλη του 2020 ή στις αρχές του 2021. Πληροφορίες αναφέρουν πως το Q4 που έρχεται να μπει ανάμεσα στα Q3 και Q5 δεν θα έχει συμβατική έκδοση, αλλά θα διατίθεται αποκλειστικά ως ηλεκτροκίνητο.

audi

Σε ό,τι αφορά στον ηλεκτροκινητήρα που θα χρησιμοποιεί, η Audi επισήμως δεν έχει ανακοινώσει κάτι, οπότε όσα γράφονται αποτελούν ανεπιβεβαίωτα σενάρια. Κάποια σενάρια αναφέρουν πως θα έχει το ίδιο κινητήριο σύνολο με το μεγαλύτερο e-tron, αλλά με περιορισμένη συγκριτικά ισχύ, ενώ κάποια άλλα αναφέρουν πως θα μοιράζεται τον ίδιο κινητήρα με το VW ID Neo. Σχεδιαστικά, τα σκίτσα αποκαλύπτουν μια πιο φουτουριστική προσέγγιση στο εξωτερικό, με μεγάλους τροχούς και μικρά παράθυρα, λύση που μάλλον δεν θα υιοθετηθεί στο αυτοκίνητο παραγωγής.

aud

Το σκίτσο από το εσωτερικό δείχνει μια μεγάλη οθόνη αφής να δεσπόζει στο κέντρο του ταμπλό και τη θέση του κλασικού επιλογέα να έχουν πάρει μπουτόν, την ώρα που ο πίνακας οργάνων είναι πλήρως ψηφιακός.

Η Audi έχει ανακοινώσει πως μέχρι το 2025 θα έχει βάλει στην αγορά 20 ηλεκτροκίνητα μοντέλα, με τα 12 από αυτά να είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube