node/35602

Η Αudi ανακαλεί τα e-tron στις ΗΠΑ για ενδεχόμενο πρόβλημα στην καλωδίωση

Υπό ακραίες συνθήκες – λέει η εταιρεία – μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά λόγω υγρασίας στις καλωδιώσεις.

Η Audi ανακαλεί στις ΗΠΑ τα e-tron για ενδεχόμενο πρόβλημα στη μόνωση ενός καλωδίου που συνδέει τη θύρα φόρτισης με τη μπαταρία. Το πρόβλημα – σύμφωνα με την Audi – έγκειται στο ότι υπό προϋποθέσεις, μπορεί να εισχωρήσει υγρασία στο ηλεκτρικό σύστημα του οχήματος με κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Ωστόσο δεν είναι όλα τα e-tron εφοδιασμένα με το εν λόγω προστατευτικό κάλυμμα με την εταιρεία να επικοινωνεί με τους κατόχους των συγκεκριμένων αυτοκινήτων για να τους ενημερώσει.

Ο Mark Dahnke, εκπρόσωπος της Audi στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι ένα κίτρινο προειδοποιητικό φως ενεργοποιείται στο ταμπλό αν οι αισθητήρες ανιχνεύσουν την υγρασία στο ηλεκτρικό σύστημα του e-tron, Αν ενεργοποιηθεί το φως, το αυτοκίνητο θα πρέπει να σταθμεύεται αμέσως σε εξωτερικό χώρο και να σβήνει. Το όχημα δεν πρέπει να φορτιστεί ξανά και συνιστάται στους καταναλωτές να επικοινωνούν με την οδική βοήθεια της Audi.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Audi e-tron στην Ελλάδα

Ο Dahnke είπε ότι κανένας πελάτης στις Η.Π.Α. δεν έχει αναφέρει την ενεργοποίηση της συγκεκριμένης λυχνίας ή τυχόν άλλο πρόβλημα, αλλά στην Ευρώπη έχουν αναφερθεί πέντε περιπτώσεις ενεργοποίησης της λυχνίας, δίχως άλλα επακόλουθα.

Ο Dahnke δήλωσε ότι οι ιδιοκτήτες του e-tron μπορούν να συνεχίσουν να οδηγούν με ασφάλεια (μέχρι τον Αύγουστο που θα είναι διαθέσιμο το κιτ επισκευής), όμως αν κάποιος δεν θέλει να το χρησιμοποιεί έως ότου να επισκευαστεί, τότε η εταιρεία μπορεί να του παράσχει δωρεάν ένα συμβατικό όχημα προς αντικατάσταση. Μάλιστα στους ιδιοκτήτες του e-tron που θα αντικαταστήσουν το όχημά τους με ένα συμβατικό Audi θα τους δοθούν και δωρεάν κουπόνια βενζίνης αξίας $ 800.  

Τέλος, σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της εταιρείας, η Audi θα δώσει στους ιδιοκτήτες των e-tron που ανακαλούνται δωρεάν το πρόγραμμα υπηρεσιών AudiCare, ενώ σε όσους έχουν πληρώσει για να το αγοράσουν θα τους επιστραφούν τα χρήματα.

Ο αριθμός των e-tron που ανακαλούνται είναι 540 σε σύνολο 1.644 που έχουν διατεθεί στην αγορά των ΗΠΑ.

node/40235

Σχεδιαστής μόδας θα πληρώσει στη Ferrari αποζημίωση €300.000 [video]

Παραποίησε και χρησιμοποίησε χωρίς την άδεια της Ferrari, αυτοκίνητά της σε επίδειξη μόδας. 

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Σχεδιαστής μόδας θα πληρώσει στη Ferrari αποζημίωση €300.000 [video]

O Ελβετός σχεδιαστής μόδας, Philipp Plein, καλείται με δικαστική απόφαση να πληρώσει αποζημίωση ύψους €300.000 στη Ferrari, αλλά και €25.000 για αμοιβή δικηγόρων, καθώς δικαστήριο του Μιλάνο έκρινε ότι παρατύπως χρησιμοποίησε αυτοκίνητα της ιταλικής φίρμας σε επίδειξη μόδας. 

Ο Philipp Plein πραγματοποίησε το 2017 μια επίδειξη μόδας στα... εφέ της οποίας συμπεριέλαβε αρκετά supercars και μοτοσικλέτες, στα οποία για να τα κάνει πιο εντυπωσιακά τοποθέτησε φώτα LED, αλλοιώνοντας ουσιαστικά την εικόνα των οχημάτων.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην αγωγή της Ferrari, ο σχεδιαστής μόδας χρησιμοποίησε τα αυτοκίνητα της εταιρείας χωρίς την άδειά της για διαφημιστικούς λόγους και για να προμοτάρει τις δημιουργίες του. 

Με βάση την απόφαση ο Plein υποχρεούται να αφαιρέσει από τον ιστότοπό του αλλά και από όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο στα οποία μπορεί να εμφανίζεται αυτοκίνητο ή το σήμα της Ferrari του, απειλούμενος με πρόστιμο €10.000 για κάθε φωτογραφία ή βίντεο που θα εμφανίζεται μετά την έκδοση της απόφασης. 

Η απόφαση για τις φωτογραφίες και τα βίντεο είναι άμεσα εκτελεστή, παρόλο που ο Plein άσκησε έφεση η οποία θα εκδικαστεί την άνοιξη του 2021. 

node/40234

Στις εκθέσεις το νέο Audi A3 Sedan

Η γκάμα του νέου μικρομεσαίου Audi εμπλουτίζεται με την 4θυρη έκδοση.

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 | Παναγιώτης Πανάγος Επικοινωνία

Στις εκθέσεις το νέο Audi A3 Sedan

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Audi ανακοίνωσε τον τιμοκατάλογο του νέου A3 Sedan, εμπλουτίζοντας έτσι την γκάμα αμαξωμάτων του νέου της μικρού οικογενειακού.

Αυτή είναι η δεύτερη από τις συνολικά τέσσερις γενιές του Audi A3 που αποκτά τετράθυρη παραλλαγή με αμάξωμα τριών όγκων. Σε σχέση με τον προκάτοχό του, το νέο A3 Sedan έχει +4 cm στο μήκος (4,50 μέτρα), +2 cm στο πλάτος (1,82 μέτρα) και +1 cm στο ύψος (1,43 μέτρα) με το μεταξόνιο να παραμένει σταθερό. Συγκριτικά με το A3 Sportback, το A3 Sedan έχει +15 cm σε μήκος.

Audi A3 Sedan Interior

Σύμφωνα με την Audi, η αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων έχει θετικό αντίκτυπο και στους χώρους, με 2 cm επιπλέον χώρο για το κεφάλι των εμπρός επιβατών, ενώ ο χώρος αποσκευών παραμένει σταθερός στα 425 lt (όπως και στην προηγούμενη γενιά).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Audi A3 Sportback 35 TFSI MHEV S tronic

Η γκάμα κινητήρων του νέου Audi A3 Sedan απαρτίζεται για αρχή από τον 3κύλινδρο 1.0 TFSI των 110 PS (30 TFSI), με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή αυτόματο 7άρι S tronic, καθώς και με τον 4κύλινδρο 1.5 TFSI των 150 PS που συνδυάζεται με το 7τάχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη S tronic. Ακόμα, οι αυτόματες εκδόσεις εφοδιάζονται με ένα ήπια υβριδικό σύστημα (MHEV 48V).

Audi A3 Sedan 2020 2

Τα επίπεδα εξοπλισμού είναι τρία, Basic, Advanced και S Line, με το εύρος τιμής να κυμαίνεται από τις €23.060 μέχρι τις €31.710.

Έκδοση Basic Advanced S Line
30 TFSI €23.060 €23.830 €26.080
30 TFSI S tronic MHEV €26.000 €26.650 €28.600
35 TFSI S tronic MHEV €28.900 €29.620 €31.710

[Πηγή: Audi]