Η Αudi ανακαλεί τα e-tron στις ΗΠΑ για ενδεχόμενο πρόβλημα στην καλωδίωση

Η Αudi ανακαλεί τα e-tron στις ΗΠΑ για ενδεχόμενο πρόβλημα στην καλωδίωση

Υπό ακραίες συνθήκες – λέει η εταιρεία – μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά λόγω υγρασίας στις καλωδιώσεις.

Η Audi ανακαλεί στις ΗΠΑ τα e-tron για ενδεχόμενο πρόβλημα στη μόνωση ενός καλωδίου που συνδέει τη θύρα φόρτισης με τη μπαταρία. Το πρόβλημα – σύμφωνα με την Audi – έγκειται στο ότι υπό προϋποθέσεις, μπορεί να εισχωρήσει υγρασία στο ηλεκτρικό σύστημα του οχήματος με κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Ωστόσο δεν είναι όλα τα e-tron εφοδιασμένα με το εν λόγω προστατευτικό κάλυμμα με την εταιρεία να επικοινωνεί με τους κατόχους των συγκεκριμένων αυτοκινήτων για να τους ενημερώσει.

Ο Mark Dahnke, εκπρόσωπος της Audi στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι ένα κίτρινο προειδοποιητικό φως ενεργοποιείται στο ταμπλό αν οι αισθητήρες ανιχνεύσουν την υγρασία στο ηλεκτρικό σύστημα του e-tron, Αν ενεργοποιηθεί το φως, το αυτοκίνητο θα πρέπει να σταθμεύεται αμέσως σε εξωτερικό χώρο και να σβήνει. Το όχημα δεν πρέπει να φορτιστεί ξανά και συνιστάται στους καταναλωτές να επικοινωνούν με την οδική βοήθεια της Audi.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Audi e-tron στην Ελλάδα

Ο Dahnke είπε ότι κανένας πελάτης στις Η.Π.Α. δεν έχει αναφέρει την ενεργοποίηση της συγκεκριμένης λυχνίας ή τυχόν άλλο πρόβλημα, αλλά στην Ευρώπη έχουν αναφερθεί πέντε περιπτώσεις ενεργοποίησης της λυχνίας, δίχως άλλα επακόλουθα.

Ο Dahnke δήλωσε ότι οι ιδιοκτήτες του e-tron μπορούν να συνεχίσουν να οδηγούν με ασφάλεια (μέχρι τον Αύγουστο που θα είναι διαθέσιμο το κιτ επισκευής), όμως αν κάποιος δεν θέλει να το χρησιμοποιεί έως ότου να επισκευαστεί, τότε η εταιρεία μπορεί να του παράσχει δωρεάν ένα συμβατικό όχημα προς αντικατάσταση. Μάλιστα στους ιδιοκτήτες του e-tron που θα αντικαταστήσουν το όχημά τους με ένα συμβατικό Audi θα τους δοθούν και δωρεάν κουπόνια βενζίνης αξίας $ 800.  

Τέλος, σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της εταιρείας, η Audi θα δώσει στους ιδιοκτήτες των e-tron που ανακαλούνται δωρεάν το πρόγραμμα υπηρεσιών AudiCare, ενώ σε όσους έχουν πληρώσει για να το αγοράσουν θα τους επιστραφούν τα χρήματα.

Ο αριθμός των e-tron που ανακαλούνται είναι 540 σε σύνολο 1.644 που έχουν διατεθεί στην αγορά των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube