Δείτε την Aston Martin Valkyrie για πρώτη φορά στην πίστα [video]

Δείτε την Aston Martin Valkyrie για πρώτη φορά στην πίστα [video]

Πρεμιέρα στο Silverstone για το απόλυτο υπεραυτοκίνητο της Aston Martin

Η Aston Martin Valkyrie έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση στην πίστα του Silverstone το σαββατοκύριακο σε μορφή παραγωγής ξεσηκώνοντας τους θεατές του βρετανικού Grand Prix.

Για τον γύρο στο Silverstone που είχε τον χαρακτήρα επίδειξης, πίσω από το τιμόνι της Valkyrie κάθισε ο οδηγός δοκιμών της Aston Martin, Chris Goodwin. Το αυτοκίνητο φορούσε τα γραφικά μονοθεσίου F1 της Red Bull Racing αναδεικνύοντας τη συμμετοχή της αγωνιστικής ομάδας στην εξέλιξή του.

Ο CEO της βρετανικής εταιρείας, Andy Palmer, δήλωσε πως αυτή η στιγμή είναι ένα ορόσημο, όχι μόνο για την ιστορία της Aston Martin αλλά και συνολικά για την αυτοκινητοβιομηχανία. Πρόσθεσε επίσης πως: «η Valkyrie θα προσφέρει ασυναγώνιστες επιδόσεις σε ένα πακέτο που τεχνολογικά είναι ανώτερο από οτιδήποτε άλλο.»

Το υβριδικό σύστημα κίνησης της Valkyrie συνδυάζει ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα 6,5 λίτρων της Cosworth με αυτόματο κιβώτιο της Ricardo, ηλεκτροκινητήρα της Integral Powetrain Ltd. και μπαταρία της Rimac. Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 1.176 PS στις 10.500 rpm και τα 900 Nm ροπής στις 6.000 rpm.

Μόλις 150 μονάδες της Valkyrie θα παραχθούν με ακόμα 25 εκδόσεις πίστας AMR Pro όμως όλες τους έχουν ήδη προπωληθεί. Όσο για την τιμή, αυτή υπολογίζεται μεταξύ £2 και £3 εκατομμύρια λίρες. Οι πρώτες Valkyrie θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους προς το τέλος του έτους ενώ οι εκδόσεις AMR Pro θα ακολουθήσουν το 2020.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube