Θα αγόραζες μία αγωνιστική Ferrari F40 που έχει τερματίσει Le Mans;

Θα αγόραζες μία αγωνιστική Ferrari F40 που έχει τερματίσει Le Mans;

Όταν αναφερόμαστε στη Ferrari F40 τη χαρακτηρίζουμε αγωνιστικό για το δρόμο. Αλλά ήταν ελάχιστες αυτές που έτρεξαν στο Le Mans.

H F40 δημιουργήθηκε πάνω στην πλατφόρμα της 288 GTO, η οποία με τη σειρά της εξελίχθηκε ως αγωνιστικό με τους κανονισμούς του Group B. Αλλά είναι ελάχιστες αυτές που έχουν πράγματι αγωνιστικό pedigree.

Η συγκεκριμένη έχει τερματίσει στην 12η θέση στον φημισμένο 24ωρο αγώνα το 1995. Και θα βγει στο σφυρί από τον οίκο RM Sotheby’s τον Φεβρουάριο στο Παρίσι, σε τιμή που αναμένεται να κυμανθεί από 4,5 ως 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η γυμνή ομορφιά της Ferrari F40

Το αυτοκίνητο αυτό ήταν ένα από τα πρωτότυπα που κατασκευάστηκαν για χρήση από το ίδιο το εργοστάσιο το 1987. Η Michelotto ανέλαβε να μετατρέψει αυτή την F40 σε LM το 1992. Στο Le Mans έκανε την πρώτη της απόπειρα το ’95 και πήρε την 7η θέση στις κατατακτήριες δοκιμές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το έπος της McLaren στο Le Mans το ’95 [video]
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Mika Hakkinen οδηγεί τη McLaren F1 GTR που κέρδισε στο Le Mans το ’95 [video]

 Ήταν η δεύτερη ταχύτερη από τις Ferrari του grid εκείνης της χρονιάς. Και μπροστά από όλες τις McLaren F1 GTR. Βέβαια, η McLaren κέρδισε εκείνο τον αγώνα, ενώ το αυτοκίνητό «μας» αρκέστηκε στην 12η θέση.  

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πέντε πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζετε για τη Ferrari F40

Μετά το Le Mans συνέχισε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα GT, κατακτώντας μια 2η θέση στο Silverstone. Το 1996 συνέχισε την αγωνιστική της πορεία, κατέβηκε ξανά σετο Le Mans αλλά χωρίς επιτυχία. Σε σχέση με την απλή F40, η LM είχε αναβαθμισμένη ανάρτηση, μεγαλύτερα φρένα, ενισχυμένη μετάδοση και διαφοροποιημένο αεροδυναμικό κοστούμι. Στις φωτογραφίες τη βλέπουμε με τα χρώματα που έτρεξε στον τελευταίο της αγώνα, στις 4 Ώρες του Nogaro το 1996.

Πηγή R&T

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube