Τα μυστικά του plug-in υβριδικού συστήματος της Alfa Romeo Tonale

Τα μυστικά του plug-in υβριδικού συστήματος της Alfa Romeo Tonale

H Alfa Romeo αποκάλυψε τα μυστικά του plug-in υβριδικού συστήματος της νέας Tonale, το οποίο της χαρίζει ισχύ 280 PS και ηλεκτρική αυτονομία που ξεπερνά τα 80 km στην πόλη.

O Ιταλός κατασκευαστής έδωσε στη δημοσιότητα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του υβριδικού συστήματος της Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 που αποτελεί το πρώτο plug-in και πρώτο μοντέλο τoυ που μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για εκτεταμένο διάστημα. 

Αναλυτικότερα, το υβριδικό της σύστημα αποτελείται από έναν τετρακύλινδρο 1.3 lt τούρμπο βενζίνης με ισχύ 180 PS στις 5.750 rpm και 270 Nm ροπής στις 1.850 rpm που συνδυάζεται με ένα αυτόματο 6τάχυτο κιβώτιο και στέλνει τη δύναμη στους εμπρός τροχούς. Τον πίσω άξονα κινεί και ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 122 PS και 250 Nm ροπής.

Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4

Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται στους 280 PS και το σπριντ για τα 100 km/h από στάση ολοκληρώνεται σε 6,2". Η τελική ταχύτητα με τη σειρά της αγγίζει τα 206 km/h.

To ηλεκτρικό μοτέρ αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 15,5 kWh μέσω ενός κυκλώματος τάσης 306V. Επιπλέον, η μπαταρία έχει τη δυνατότητα παροχής ισχύος έως 100 kW, υπερκαλύπτοντας έτσι τις ανάγκες του ηλεκτρικού μοτέρ και διαθέτει δικό της κύκλωμα ψύξης για τη βέλτιστη απόδοση και αντοχή.

Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4

Τη διαχείριση του θερμικού μοτέρ και του ηλεκτροκινητήρα αναλαμβάνει το σύστημα τετρακίνησης Q4 που για πρώτη φορά συνεργάζεται με ένα εξηλεκτρισμένο σύστημα και μοιράζει αυτόματα, ανάλογα τις συνθήκες τη ροπή ανάμεσα σε εμπρός και πίσω άξονα. Οι ρυθμίσεις της τετρακίνησης διαφοροποιούνται φυσικά και ανάλογα το οδηγικό προφίλ που έχει επιλέξει ο οδηγός.

Η plug-in hybrid Tonale μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά με ταχύτητες έως 135 km/h και η ιταλική φίρμα υπόσχεται ότι η μπαταρία της προσφέρει αυτονομία που ξεπερνά τα 80 km στην πόλη. H πλήρης φόρτιση της διαρκεί λιγότερο από 2,5 ώρες, χάρη στον ενσωματωμένο φορτιστή που υποστηρίζει έως και 7,4kW ισχύος.

Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4

Όσο για την ανάρτηση, χρησιμοποιεί γόνατα McPherson εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, ενώ όπως και οι υπόλοιπες εκδόσεις της Tonale διαθέτει το πιο άμεσο σύστημα διεύθυνσης στην κατηγορία, το καινοτόμο σύστημα πέδησης brake-by-wire IBS, αμορτισέρ τεχνολογίας FSD (Frequency-Selective-Damping), αλλά και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση στην έκδοση Veloce.

Τέλος, η μπαταρία της ζυγίζει 125 kg και είναι τοποθετημένη στο πίσω μέρος έτσι ώστε η plug-in Tonale να προσεγγίζει κατανομή βάρους 50/50 εμπρός/πίσω.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube