Honda Civic Type R vs Volkswagen Golf GTI Clubsport, διά χειρός Drift King [video]

Honda Civic Type R vs Volkswagen Golf GTI Clubsport, διά χειρός Drift King [video]

Είναι ώρα να ξεσκονίσετε τα γιαπωνέζικά σας, καθώς ο θρυλικός οδηγός Keiichi Tsuchiya, γνωστός και ως «Drift King» μιλά για τα δύο ταχύτερα προσθιοκίνητα στον κόσμο: Το Honda Civic Type R και το Volkswagen Golf GTI Clubsport.

Και τα δύο εκρηκτικά χάτσμπακ έχουν σχεδιαστεί για να αισθάνονται άνετα γυρίζοντας μέσα στην πίστα, με περισσότερη έμφαση σε αυτό, ουσιαστική και φαινομενική, το Honda.

Ωστόσο, εκείνο που είμαστε περισσότερο συνηθισμένοι να βλέπουμε, κατά κύριο λόγο, είναι τον Tsuchiya πίσω από το τιμόνι ενός R33 ή ενός S2000 με τις πάντες, και δευτερευόντως να ψάχνει να βρει τον απόλυτο χρόνο στην πίστα. Ο 60χρονος θρύλος του ντριφτ, παρά την ηλικία του μάλιστα, αποδεικύεται ακάματος όταν είναι να πιάσει στο χέρι του τιμόνι, καθώς επιδόθηκε στην «κόντρα» αυτή, μόλις μια μέρα μετά από την επριστροφή του από τη Γαλλία όπου συμμετείχε σε ένα event ντριφτ.

Η αντιπαράθεση των δύο hot χάτσμπακ ήταν απέναντι στο χρονόμετρο, έτσι ώστε να υφίσταται ένα απλό συμπέρασμα για να αποτυπωθεί. Αλλά επίσης αξίζει να δούμε στο video πώς ο Tsuchiya κλείνει τη μούρη του υποστροφικού Type R, χρησιμοποιώντας χειρόφρενο, εμποδίζοντάς το να χαζεύει εμπρός, κερδίζοντας πολύτιμα εκατοστά του δευτερολέπτου.

Το GTI χάνει κατά κράτος σε αυτή τη μονομαχία, με ένα δευτερόλεπτο διαφορά. Παρόλο που η Volkswagen έθεσε εκ νέου το ρεκόρ προσθιοκίνητου αυτοκινήτου στο Nürburgring, αυτό ήταν με το Clubsport S των 310 PS. Το αυτοκίνητο που αντιπαρατέθηκε με το Type R του Tsuchiya ήταν ένα στάνταρ 5θυρο Clubsport των 290 PS και με ό,τι έξτρα βάρος κουβαλάει πάνω του -από το αυτοκίνητο του ρεκόρ έλειπε το πίσω κάθισμα. Αλλά αναλογιζόμενοι ότι το Civic Type R ήταν και αυτό «μαμά», θεωρούμε ότι πρόκειται για μια αρκούντως δίκαιη κόντρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Honda Civic Type R

Η μετάφραση από τα γιαπωνέζικα δεν είναι το δυνατό σημείο μας, οπότε ό,τι συμπέρασμα συνάγεται είναι από το τι κάνει ο οδηγός και πώς αυτό φαίνεται στην κάμερα. Mε την παραδοχή ότι το Honda είχε χειροκίνητο σασμάν και είναι προσανατολισμένο περισσότερο για την πίστα σε σχέση με το Clubsport, η διαφορά στο χρόνο δικαιολογείται από πρώτη, επιδερμική άποψη -παραβλέποντας φυσικά πως τα αυτοκίνητα τα οδηγούν διαφορετικοί οδηγοί. Το δεύτερο σημείο της παρατήρησής μας είναι ότι το Golf, και λόγω του DSG, φαίνεται σαν να κάνει βόλτα στην πίστα, γράφοντας 1' 09" 40 αγόγγυστα, σε αντίθεση με το Type R στα πηδάλια του οποίου ο Tsuchiya παλεύει περισσότερο. Όσον αφορά το κομμάτι ισχύος και βάρους, η δίκαιη κόντρα που αναφέραμε παραπάνω επιβεβαιώνεται: Το Type R με 1.457 kg και 300 άλογα μας δίνει 4,86 kg/PS, ενώ το 5θυρο Clubsport DSG6 με 1.435 kg και 290 άλογα μας δίνει 4,95 kg/PS.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Volkswagen Golf GTI Clubsport S στο Nürburgring

[Πηγή WEB CARトップ μέσω YouTube]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube