Νέο ρεκόρ FWD στο Nürburgring από το Golf GTI Clubsport S [video]

Νέο ρεκόρ FWD στο Nürburgring από το Golf GTI Clubsport S [video]

Έτσι ξαφνικά, με το χρονόμετρο να δείχνει 7' 49" 21, ο τίτλος του γρηγορότερου προσθιοκίνητου στο Nürburgring περνά στο Volkswagen Golf GTI Clubsport S.

Μετά τον χρόνο του Honda Civic Type R είχαμε πιστέψει ότι η κόντρα για το γρηγορότερο προσθιοκίνητο στο Nürburgring θα καταλάγιαζε, τουλάχιστον μέχρι την έλευση του επόμενου Renault Mégane R.S. Δεν είχαμε υπολογίσει όμως τη Volkswagen.

Η οποία Volkswagen γιορτάζει φέτος τα 40 χρόνια του GTI, για τα οποία μάλλον δεν θα μπορούσε να επινοήσει καλύτερο δώρο. Η κορυφαία έκδοση του σημερινού Golf GTI, το περιορισμένης παραγωγής Clubsport S, με χρόνο 7' 49" 21 είναι πλέον το γρηγορότερο προσθιοκίνητο παραγωγής στο Nürburgring. Ο χρόνος είναι 37" ταχύτερος από το 8' 26" που είχε πετύχει το συμβατικό Golf GTI Performance, και, κυρίως, 1,4" χαμηλότερος από του Civic Type R. Το Autocar ήταν παρόν στην κατάρριψη του ρεκόρ, ετοιμάζοντας και το video που ακολουθεί.

Στο Golf GTI Clubsport S, το οποίο θα αποκαλυφθεί επίσημα σήμερα στη συνάντηση των φίλων της VW στο Wörthersee και θα παραχθεί σε 400 αντίτυπα, ο 2.0 TSI αποδίδει 310 PS, οπότε είναι το δυνατότερο προσθιοκίνητο του ομίλου VW. Τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ που έχουν ειδική ρύθμιση για χρήση στο Nürburgring, οι ρυθμίσεις στη γεωμετρία που δίνουν πιο άμεσο turn-in και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στον οδηγό και οι 19άρες ζάντες με τα Michelin Pilot Sport Cup 2 είναι μερικά ακόμα χαρακτηριστικά του που συνέβαλαν στην επίτευξη του ρεκόρ.

Όπως και η μείωση του βάρους κατά 30 kg χάρη στην αφαίρεση του πίσω καθίσματος, κάποιων ηχομονωτικών και του a/c, αλλά και τη χρήση αλουμινίου για το εμπρός υποπλαίσιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Golf GTI Clubsport S έχει χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο. Και όχι μόνο για λόγους εμπλοκής του οδηγού στη διαδικασία, όπως στην Porsche Cayman GT4, αλλά επειδή σύμφωνα με τη Volkswagen οι γρηγορότερες αλλαγές που πετυχαίνει ένα DSG αναιρούνται από το κατά 20 kg μεγαλύτερο βάρος του.

Αλλά αρκετά με τα νούμερα. Τώρα ας απολαύσουμε έναν γύρο στο Nürburgring με το Golf GTI Clubsport S σε 7’ 49" 21:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube