12 Κινέζοι επίσημοι διασχίζουν γυάλινη γέφυρα μέσα σε Volvo XC90! [videos]

12 Κινέζοι επίσημοι διασχίζουν γυάλινη γέφυρα μέσα σε Volvo XC90! [videos]

Για να αποδείξουν την ασφάλεια της γυάλινης γέφυρας στο Zhangjiajie, έντεκα (!) Κινέζοι επίσημοι κι ο οδηγός μπήκαν σε ένα Volvo XC90 και τη διέσχισαν.

Σε μια επικοινωνιακή προσπάθεια να αποδείξουν την ασφάλειας της νέας γέφυρας από γυαλί στο Zhangjiajie Grand Canyon, στην επαρχία Hunan, έντεκα Κινέζοι επίσημοι αποφάσισαν να «παστωθούν» σε ένα Volvo XC90 και να τη διασχίσουν.

Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιο video να δείχνει τους έντεκα ανθρώπους να μπαίνουν ή να βγαίνουν από το Volvo, αλλά πολλά website, περιλαμβανομένου και αυτού της The Washington Post, αναφέρουν ότι έντεκα άνθρωποι χώρεσαν μέσα στο αυτοκίνητο, οπότε 12 μαζί με τον οδηγό. Άλλοι διατείνονται ότι μέσα στο Volvo βρίσκονταν πέντε ενήλικοι.

Όσον αφορά τώρα τη γέφυρα, πρόκειται για τη μακρύτερη γυάλινη γέφυρα του κόσμου, με μήκος 430 m, ενώ το ύψος της από το έδαφος είναι 300 m –όσο ακριβώς ο Πύργος του Άιφελ. Οι εργασίες της γυάλινης γέφυρας περατώθηκαν την άνοιξη που μας πέρασε και οι άνθρωποι που την κατασκεύασαν λένε ότι μπορεί να αντέξει το βάρος 800 ανθρώπων. Και για να αποδείξουν τη στιβαρότητά της, οι Κινέζοι επίσημοι έδωσαν από μια βαριοπούλα βάρους 5,5 kg σε 20 επισκέπτες για να προσπαθήσουν να κάνουν ραγίσματα στην επιφάνειά της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Volvo XC90 T6 AWD

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Volvo XC90 D5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Volvo XC90 T8 Twin Engine


Η γέφυρα αποτελείται από τρία στρώματα γυαλιού, όπου κάθε στρώμα έχει πάχος 1,5 πόντο. Όπως μπορείτε να δείτε από το συνημμένο video, οι οπλισμένοι τύποι με τις βαριοπούλες κατάφεραν να κάνουν ραγίσματα στο πρώτο στρώμα του γυαλιού. Στη συνέχεια, το προαναφερθέν Volvo XC90 που ζυγίζει περίπου δύο τόνους πέρασε πάνω από τη γυάλινη γέφυρα του Zhangjiajie Grand Canyon για να αποδείξει την ασφάλειά της.

Η αξίας €62,1 εκατ. γυάλινη γέφυρα στο  Εθνικό Πάρκο του Tianmenshan ήταν προγραμματισμένη να δοθεί στο κοινό τον Μάιο, αλλά όπως αναφέρει η South China Morning Post οι βροχές καθυστέρησαν τα εγκαίνια, μεταθέτοντάς τα γι’ αυτό το μήνα.

Δεν ξέρουμε αν πρέπει να εντυπωσιαστούμε περισσότερο για το ότι άντεξε η γέφυρα, 12 άνθρωποι μπήκαν μέσα σε ένα XC90 δεύτερης γενιάς ή ότι αυτοί οι 12 δέχτηκαν να περάσουν τη γέφυρα.

[Πηγή news.xinhuanet.com, mashable.com]


Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube