Το Hennessey Venom F5 πάει για 480+ km/h [videos]

Το Hennessey Venom F5 πάει για 480+ km/h [videos]

Την ταχύτητα που υπονοεί η Hennessey ότι θα πιάσει το Venom F5, η Chiron δεν την πιάνει ούτε θεωρητικά.

Έχει περάσει μπόλικος καιρός από τότε που η Hennessey Performance Engineering αναβάθμισε το Venom F5.

Ο αντικαταστάτης του Venom GT που η παραγωγή του ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2017 με την «Final Edition», ένα θηρίο με τα όλα του, μάλλον θα μας ξαναδείξει τα δόντια του στην τελική ταχύτητα. Αυτό τουλάχιστον αφήνει να υπονοηθεί η φωτογραφία.

Ναι, καλά διαβάσατε, η ταμπέλα γράφει «Όριο Ταχύτητας 300 mph» όπερ μετατρεπόμενο μας δίνει πάνω από 482 km/h! Ταχύτητα που σαφώς υπερβαίνει αυτή για την οποία μας είχε προϊδεάσει η Bugatti Chiron στο τέλος του πρόσφατου video της (βλ. φωτογραφία) για το άρτι καταρριφθέν ρεκόρ των 0-400-0 km/h από το Koenigsegg Agera RS. Εδώ βέβαια πρέπει να θυμίσουμε ότι μια Chiron χωρίς περιοριστή ταχύτητας και με την κατάλληλη τεχνολογία ελαστικών, θεωρητικά ανεβαίνει στα 463 km/h που και πάλι δεν φτάνουν τα υποσχόμενα του Venom F5. Οπότε, Hennessey και Venom F5 θα έχουν κάθε δικαίωμα να γελάσουν με το «θαύμα» του Volkswagen Group.



Επίσης να θυμίσουμε ότι από τον Απρίλιο του 2016 και μέχρι να το πάρει πάλι πίσω η Bugatti Chiron πρόσφατα, το Venom GT ήταν και επίσημα το ταχύτερο ανοιχτό αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο, με 427,5 km/h, αλλά και δύο χρόνια πριν, το 2014, το κουπέ Venom GT ήταν επίσης το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο.

Με πρόγραμμα να αποκαλυφθεί στο SEMA Show 2017 την 1η Νοεμβρίου, το Venom F5 είναι ολοκαίνουργιο εκ βάθρων, που σημαίνει ότι δεν θα μοιράζεται το σασί του με τη Lotus Exige. Εξελιγμένο από το τμήμα Hennessey Special Vehicles, το Venom F5 θα κατασκευάζεται στο Texas και θα στηρίζεται για την κίνησή του σε ένα μεγάλο, διτούρμπινο κινητήρα V8. Και εντελώς αντίθετα από τη Chiron, το αμερικανικό hypercar θα είναι ελαφρύτερο και με κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς.

Μολονότι η χωρητικότητα του V8 αυτή τη στιγμή παραμένει μυστήριο, η ισχύς γνωρίζουμε ότι θα ξεπερνά τα 1.470 άλογα. Αυτό όμως που δεν αποτελεί μυστήριο είναι η μετάδοση. Στην αρχή του teaser-video, ακούμε το αυτοκίνητο να εκκινεί από στάση. Από τον ήχο του κλιπ, η μακριά παύση ανάμεσα στις αλλαγές είναι μια απόδειξη ότι η Hennessey έχει «φορτώσει» ένα χειροκίνητο 6άρι σασμάν πάνω στο Venom F5.

Από σχεδιαστικής άποψης τώρα, το τελειωμένο αυτοκίνητο μοιάζει εκπληκτικά με τα σκίτσα που είχε δώσει στη δημοσιότητα η Hennessey. Η μόνη προφανής αλλαγή είναι το πώς είναι τοποθετημένοι οι πλευρικοί καθρέφτες στο Venom F5. 

[Πηγή Hennessey μέσω Fecebook και Instagram]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube