Έξι μπούκες; Τόσες έχει η Koenig Ferrari 550 Barchetta των 800 PS

Έξι μπούκες; Τόσες έχει η Koenig Ferrari 550 Barchetta των 800 PS

Κατασκευάστηκαν μόλις 448 Ferrari 550 Barchetta, όμως αυτή εδώ απέκτησε δύο τούρμπο, περίπου 800 ίππους και έξι μπούκες.

Η Ferrari 550 Barchetta ήταν από μόνη της ένα από τα πιο ιδιαίτερα δημιουργήματα του Maranello. Μόλις 448 αντίτυπα κατασκευάστηκαν, όλα με τον ατμοσφαιρικό V12 των 5,5 lt και χειροκίνητο κιβώτιο.

Κι όμως, κάποιος θεώρησε ότι όλα τα παραπάνω δεν επαρκούσαν. Και κάπου τότε εμφανίστηκε η Koenig Specials. Ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος είχε γίνει γνωστός από τη δεκαετία του ’80 για τις ακραίες μετατροπές σε Ferrari, πολύ πριν το «restomod» γίνει μόδα. Μία από αυτές βρίσκεται τώρα στην αντιπροσωπεία DD Classics στο Λονδίνο και, παρά την ηλικία της, το οδόμετρο δείχνει μόλις 7.885 χιλιόμετρα.

Η συγκεκριμένη Ferrari 550 Barchetta ακολουθεί ακριβώς αυτή τη σχολή: περισσότεροι ίπποι, περισσότερα αεροδυναμικά βοηθήματα και μια εμφάνιση που δύσκολα περνά απαρατήρητη

Στην εργοστασιακή της μορφή, η 550 Barchetta απέδιδε  485 ίππους από τον ατμοσφαιρικό V12. Η Koenig Specials όμως πρόσθεσε δύο τούρμπο, ανεβάζοντας την ισχύ σε περίπου 800 ίππους.

Ferrari 550 Barchetta

Η συγκεκριμένη Barchetta είναι δεξιοτίμονη και έχει μια περίεργη ιστορία. Έφυγε από το εργοστάσιο με την παραδοσιακή Rosso Corsa κόκκινη απόχρωση σε συνδυασμό με δερμάτινο εσωτερικό Nero. 

Στη συνέχεια, το 2015, ο αρχικός ιδιοκτήτης αποφάσισε ότι κάθε ανοιχτή Ferrari στο γκαράζ του έπρεπε να έχει κίτρινο χρώμα, αναθέτοντας στον αντιπρόσωπο Dick Lovett Ferrari να πραγματοποιήσει μια πλήρη ανανέωση του αμαξώματος σε Giallo Fly.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επιτέλους, η Ferrari 550 γίνεται τάργκα, έστω και στα γεράματα

Αλλά τα μεγάλα νέα είναι οι δύο τουρμπίνες. Σκέψου την αντίθεση: η 550 Barchetta δημιουργήθηκε ως φόρος τιμής για τα 70 χρόνια από τη γέννηση του Gianni Agnelli, με ανοιχτό αμάξωμα και έναν μεγάλο ατμοσφαιρικό V12. 

Η Koenig πήρε ακριβώς αυτή τη συνταγή και πρόσθεσε το συστατικό που τότε έμοιαζε σχεδόν βλάσφημο: την υπερτροφοδότηση.

Ferrari 550 Barchetta

Πριν από τα σημερινά restomod των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, υπήρχαν βελτιωτές που έπαιρναν ήδη εξωτικά αυτοκίνητα και τα έκαναν ακόμη πιο ακραία.

H Koenig Specials δεν προσπάθησε να βελτιώσει την 550 Barchetta, αλλά να την κάνει κάτι εντελώς διαφορετικό. Και με 800 ίππους από έναν V12 με δύο τούρμπο, μάλλον τα κατάφερε.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google News Facebook Twitter Instagram YouTube

ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΜΠΙΣΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ by