Το Hennessey Venom GT γιορτάζει το ρεκόρ ταχύτητας

Το Hennessey Venom GT γιορτάζει το ρεκόρ ταχύτητας

Το Venom GT είναι το γρηγορότερο αυτοκίνητο του κόσμου και η Hennessey το γιορτάζει με την ειδική έκδοση World's Fastest Edition.

Όταν διαθέτεις το ταχύτερο αυτοκίνητο του κόσμου δεν χρειάζεται να είσαι μετριόφρων. Γι' αυτό η αμερικανική Hennessey σκοπεύει να βγάλει στην παραγωγή τρία Venom GT με το αρκετά σαφές όνομα World's Fastest Edition.

Έχοντας πιάσει 435,1 km/h το Hennessey Venom GT είναι αποδεδειγμένα το ταχύτερο αυτοκίνητο του κόσμου. Η έκδοση που φτιάχτηκε για την κατάρριψη του ρεκόρ διαφέρει από τις συμβατικές μόνο χάρη στις ρίγες κόκκινου, άσπρου και μπλε χρώματος που διατρέχουν όλο το μήκος του αμαξώματος. Και οι τρεις Venom GT World's Fastest Edition που θα κατασκευαστούν έχουν προπωληθεί, με τιμή λίγο πάνω από € 900.000.

Ο John Hennessey, ιδιοκτήτης της εταιρίας, είναι και εθνικά υπερήφανος για την επίτευξη του ρεκόρ. «Το Venom GT πέρασε τα 270 mph (435 km/h) στο Kennedy Space Center, στον ίδιο διάδρομο που προσγειωνόταν και το διαστημικό λεωφορείο της NASA. Στην ειδική έκδοση θέλαμε να ενσωματώνονται τα χρώματα της αμερικανικής σημαίας».

Θυμίζουμε ότι το Hennessey Venom GT βασίζεται στο πλαίσιο μιας Lotus Elise και χρησιμοποιεί κάποια μέρη του αμαξώματός της, όμως φοράει έναν 7λιτρο V8 με δύο turbo που αποδίδει 1.260 PS και 117,7 kgm, ενώ ζυγίζει περίπου 1.200 kg. Έτσι χρειάζεται μόλις 13,6'' για την επιτάχυνση 0-300 km/h, ενώ η τελική του φτάνει τα 435 km/h. Σίγουρα το όνομα World's Fastest δεν χαραμίζεται στην περίπτωση του Venom.

[Πηγή: Worldcarfans]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube