H Tesla αναβαθμίζει επειγόντως το λογισμικό των Model S και Model Χ 

H Tesla αναβαθμίζει επειγόντως το λογισμικό των Model S και Model Χ 

Μετά από ανεξήγητη φωτιά που ξέσπασε σε αυτοκίνητό της στο Χονγκ Κονγκ.

Η Tesla ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει άμεσα στην αναβάθμιση του λογισμικού στα Model S και Model X μετά από την ανάφλεξη ενός Model S στο Χονγκ Κονγκ. 
'Οπως είχαμε αναρτήσει στο σχετικό video στις 22 Απριλίου, το αυτοκίνητο ανεφλέγη δίχως κάποια προφανή αιτία, καθώς βρισκόταν σταθμευμένο σε ένα πάρκινγκ της πόλης. Δεν έχει διευκρινιστεί αν το αυτοκίνητο ήταν συνδεδεμένο με κάποιον φορτιστή ή όχι. 

Η αναβάθμιση θα αφορά στις ρυθμίσεις φόρτισης (που δείχνει ότι ίσως το συγκεκριμένο όχημα βρισκόταν σε διαδικασία φόρτισης), αλλά και στη θερμική διαχείριση των μπαταριών. 

Η Tesla ανακοίνωσε ότι μετά από έρευνα που έκαναν τεχνικοί της, διαπιστώθηκε πως στο συγκεκριμένο όχημα επηρεάστηκαν κάποιες μονάδες και όχι ολόκληρη η συστοιχία. 
Επιπλέον η Tesla δήλωσε πως «ομάδα τεχνικών της βρίσκεται επιτόπου να προσφέρει υποστήριξη στον πελάτη μας και να διαπιστώσει τα γεγονότα του περιστατικού. Είμαστε ευτυχείς που όλοι είναι ασφαλείς».

Τον περασμένο μήνα, η Tesla δήλωσε ότι ερευνά ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο ένα αυτοκίνητο της να φλέγεται στη Σαγκάη.
Τα πρόσφατα περιστατικά έρχονται καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει ήδη προκλήσεις: Η Tesla ανέφερε απώλειες $ 702 εκατ. για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους και προέβλεψε ζημιά και για το τρέχον τρίμηνο.

Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία δήλωσε ότι θα μειώσει το εργατικό της δυναμικό κατά 7% μετά το «πιο δύσκολο έτος της ιστορίας της».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube