H MINI εξετάζει την ηλεκτρική μετάβαση, με στόχο το 2030

H MINI εξετάζει την ηλεκτρική μετάβαση, με στόχο το 2030

Το τέλος των κινητήρων εσωτερικής καύσης αποτελεί δυνητικό στόχο όλων των κατασκευαστών. Αναφορικά με τη MINI, φήμες θέλουν να επισπεύδει αυτή τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.

Μία τέτοια απόφαση, βεβαίως, δεν είναι εύκολο να ληφθεί. Τα υγρά καύσιμα μας συντροφεύουν από τις απαρχές της αυτοκίνησης, προσφέροντας σοβαρά πλεονεκτήματα στη χρήση, πέρα από το μεγάλο μειονέκτημα του περιβαλλοντικού αντίκτυπου. Υπάρχουν ωστόσο εταιρίες, όπως η Ford, η Volvo και η Jaguar, που έχουν ήδη δεσμευτεί να σταματήσουν την παραγωγή συμβατικών αυτοκινήτων μέχρι τα τέλη της δεκαετίας.

Τώρα, σύμφωνα με φήμες, έρχεται η σειρά της MINI να προστεθεί στη μικρή αυτή λίστα των εταιριών. Η είδηση προέρχεται από το Automotive news, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής από επίσημα χείλη. Όπως και να έχει, στις 17 Μαρτίου ο Oliver Zipse, CEO της εταιρίας, θα παρουσιάσει τον ετήσιο απολογισμό και εκεί λογικά θα αναφερθεί και στα μελλοντικά πλάνα της MINI.

Ενδεικτικά, η ίδια πηγή αναφέρει πως το τελευταίο μοντέλο της εταιρίας με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα παρουσιαστεί το 2025. Υπολογίζεται δε πως, μέχρι το 2027, οι μισές πωλήσεις της φίρμας θα αφορούν αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα.

Μία τέτοια θέση είναι σίγουρο πως θα χαιρετίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, που εντός του έτους αναμένεται να ορίσει και αυτή ένα χρονοδιάγραμμα για την ηλεκτρική μετάβαση. Αξίζει να αναφέρουμε πως την περασμένη εβδομάδα μία ομάδα εννέα κρατών, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ορίσει μία καταληκτική ημερομηνία για το σκοπό αυτό. Ενδεικτικά, η Βρετανική κυβέρνηση έχει ήδη δηλώσει πως δεν θα επιτρέπει τις πωλήσεις αυτοκινήτων με θερμικούς κινητήρες, από το 2030.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube