Είσαι μεθυσμένος; Δεν θα οδηγείς Mercedes-Benz

Είσαι μεθυσμένος; Δεν θα οδηγείς Mercedes-Benz

H Mercedes-Benz στο πλαίσιο των νέων συστημάτων ασφαλείας που θα εισάγει στα επερχόμενα μοντέλα της, θα εντοπίζει τους μεθυσμένους οδηγούς.

Mercedes-Benz E-Class

Mercedes-Benz και αλκοόλ δεν πάνε μαζί, καθώς η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε προηγμένο στάδιο συζητήσεων με μια κορεατική εταιρεία για την απόκτηση μιας ξεχωριστής τεχνολογίας.

Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ αποτελεί μία από τις συχνότερες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, ιδίως στην χώρα μας. Η εταιρεία από την Στουτγάρδη ετοιμάζεται να εισάγει μία νέα τεχνολογία, που θα επιτρέπει τον έλεγχο της ποσότητας του αλκοόλ στο αίμα του ανθρώπου που θα βρίσκεται πίσω από το τιμόνι με το «αστέρι».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι Γερμανοί βρίσκονται σε συζητήσεις προκειμένου να εισάγουν τέτοιου είδους τεχνολογία στα αυτοκίνητά τους. Εν προκειμένω όμως, η συγκεκριμένη εκδοχή του συστήματος της Mercedes-Benz και και PiQuant είναι διαφορετική σε σχέση με όσα είχαμε ακούσει μέχρι σήμερα.

Για να είναι πιο αποτελεσματική θα χρησιμοποιεί σαρωτή για την εξακρίβωση των δακτυλικών αποτυπωμάτων, έναντι του κλασικού μηχανισμού που χρησιμοποιούν οι συμβατικές συσκευές αλκοτέστ.

Η Mercedes-Benz ετοιμάζεται να εισάγει μία νέα τεχνολογία, που θα επιτρέπει τον έλεγχο της ποσότητας του αλκοόλ στο αίμα του ανθρώπου που θα βρίσκεται πίσω από το τιμόνι των μοντέλων της

Mercedes-Benz E-Class

Σύμφωνα με τους δημιουργούς της συγκεκριμένης τεχνολογίας, το σύστημα ελέγχου μπορεί να ενσωματωθεί στο κουμπί εκκίνησης του κινητήρα. Με αυτό τον τρόπο, το σύστημα θα αντιλαμβάνεται ότι ο οδηγός είναι μεθυσμένος και δεν θα επιτρέπει την εκκίνηση του αυτοκινήτου. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την κάμερα που θα ελέγχει το βλέμμα και την θερμοκρασία του σώματος.

Ταυτόχρονα όμως, θα υπάρχουν και ορισμένες δικλείδες ασφαλείας του συστήματος για να αποφευχθούν λανθασμένα συμπεράσματα. Προς αυτή τη κατεύθυνση, ο σαρωτής που θα βρίσκεται στο μπουτόν εκκίνησης του κινητήρα που αναγνωρίζει και τα δακτυλικά αποτυπώματα του οδηγού/ιδιοκτήτη, δεν θα επιτρέπει την εξαπάτησή του μέσω των δακτυλικών αποτυπωμάτων ενός νηφάλιου οδηγού.

Mercedes-Benz E-Class

Πέρα όμως από τον αισθητήρα για τους μεθυσμένους οδηγούς, η Mercedes-Benz εργάζεται από κοινού με μία ακόμη  κορεατική εταιρεία, την JD Solution, πάνω σε μία έτερη προηγμένη τεχνολογία. Η τελευταία αφορά κατευθυνόμενα ακουστικά κύματα (έχουν να κάνουν με τις οδηγίες των συστημάτων του αυτοκινήτου) στραμμένα απευθείας προς τον οδηγό, προκειμένου να μην ενοχλούν τους λοιπούς επιβάτες. 

Εντυπωσιακές και ουσιαστικές τεχνολογίες (ειδικά η πρώτη) που μένει να δούμε πότε θα προικίσουν τα μοντέλα των Γερμανών.
   
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube