H Μercedes-Benz ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει τα κουπέ και στέισον μοντέλα της

H Μercedes-Benz ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει τα κουπέ και στέισον μοντέλα της

Δημοσιεύματα θέλουν την Mercedes-Benz να ετοιμάζεται να πει «αντίο» στα κουπέ και στέισον μοντέλα της, συμπεριλαμβανομένων των GLC Coupé, GLE Coupé και της CLS.

Μercedes-Benz

Πέρυσι, ο Γερμανός κατασκευαστής ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αφιερώσει περισσότερο από το 75% των επενδύσεων του στην ανάπτυξη των κορυφαίων μοντέλων του όπως η Mercedes-Benz G-Class, η S-Class και μοντέλα με την υπογραφή της AMG.

Σήμερα, νεότερο ρεπορτάζ από τις ΗΠΑ βασιζόμενο σε πληροφορίες από υψηλόβαθμα στελέχη της Mercedes-Benz, θέλει από τα 33 μοντέλα που διαθέτει η μάρκα στις αγορές της Β. Aμερικής και της Ευρώπης να επιβιώνουν μόνο τα 14.

Μercedes-Benz

To περισσότερα από τα μοντέλα που θα αποχαιρετήσουν είναι κουπέ και στέισον. Θυμίζουμε ότι η κουπέ και κάμπριο εκδόσεις της S-Class αποτελούν παρελθόν, ενώ οι C-Class Coupé και Ε-Class Coupé θα αντικατασταθούν από τη νέα CLE.

Παράλληλα, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι το 2024 θα σημάνει το τέλος της CLS με την AMG GT 4 Door να ακολουθεί, ενώ στο μέλλον θα σταματήσει και η καριέρα των GLC Coupé και GLE Coupé.

Επιπλέον, η Mercedes-Benz θα αποχαιρετήσει την C-Class Estate το 2028 και η νέα CLA Shooting Βrake που αναμένεται να κάνει ντεμπούτο το 2025 θα είναι το τελευταίο μοντέλο με αμάξωμα Shooting Brake της μάρκας.

Μercedes-Benz

Στέλεχος της εταιρείας δήλωσε ότι η Μercedes-Benz δεν έχει ανάγκη στέισον και κουπέ μοντέλα για να αυξήσει τις πωλήσεις της.

Τέλος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Mercedes-Benz ετοιμάζεται να κάνει μεγάλα άλματα στα ηλεκτρικά μοντέλα της, εξοπλίζοντας τα με μπαταρίες χωρητικότητας 150 kWh που θα τους προσφέρουν πάνω από 800 km αυτονομίας.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube