Επίσημο: Mercedes-AMG GT 63 S E Performance με 843 ίππους [video]

Επίσημο: Mercedes-AMG GT 63 S E Performance με 843 ίππους [video]

Με 0-100km/h σε 2,9" και τελική ταχύτητα 316 km/h είναι το ταχύτερο εξηλεκτρισμένο αυτοκίνητο της μάρκας. 

Η Mercedes-Benz αποκάλυψε επίσημα το ισχυρότερο όχημα παραγωγής της. Η plug-in υβριδική Mercedes-AMG GT 63 S E Performance, όπως είναι το πλήρες όνομά της, αποδίδει επίσημα 843 ίππους και αποτελεί το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρείας που ενσωματώνει τεχνολογία που έρχεται κατευθείαν από τη Formula 1. 

Κάτω από το καπό ζει ένας twin-turbo V8 κινητήρας βενζίνης 4,0 λίτρων που αποδίδει 639 ίππους και συνδυάζεται με ένα ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων (150 kW) που είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα. Ο τελευταίος διαθέτει ενσωματωμένο ένα κιβώτιο δύο ταχυτήτων και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης που τροφοδοτείται με ενέργεια από μία μπαταρία μόλις 6,1 kWh.

Επιπλέον διαθέτει και ένα σύστημα μίζας/γεννήτριας με κίνηση από ιμάντα που αποδίδει 14 ίππους και τροφοδοτεί με ενέργεια τα περιφερειακά συστήματα κατανάλωσης ενέργειας.

Όλα αυτά μεταφράζονται σε μια συνδυαστική ισχύ που φτάνει τους 843 ίππους με τη ροπή να φτάνει τα 1.400 Nm. Με βάση αυτή την ισχύ το τυπικό 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 2,9'' με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 316 km/h. Είναι προφανές πως η Mercedes-AMG GT 63 S E Performance είναι το ταχύτερο εξηλεκτρισμένο μοντέλο της εταιρείας. 

Παρόλα αυτά, η Μercedes υπόσχεται μια κατανάλωση που είναι μόλις 8,6 lt/100 km, με την ηλεκτρική αυτονομία του αυτοκινήτου να είναι μόλις 12 km με την μπαταρία να φορτίζει με on board φορτιστή 3,7 kW. 

AMG

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του επτά διαφορετικά προγράμματα οδήγησης (Electric, Comfort, Sport, Sport+, Race, Slippery, και Individual), την ώρα που το στάνταρ σύστημα αερανάρτησης AMG Ride Control+, διαθέτει πέντε συνολικά ρυθμίσεις.

Στάνταρ είναι και τα κεραμικά φρένα που αποτελούνται από δίσκους 420 mm και εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός και δίσκους 380 mm με μονοπίστονες δαγκάνες πίσω.

Σημαντικές είναι και οι διαφοροποιήσεις που έχουν να κάνουν με το «φαίνεσθαι» της συγκεκριμένης έκδοσης σε σχέση με την GT 63 4-Door. Ξεχωρίζει η μεγάλη πίσω αεροτομή και οι νέας σχεδίασης τροχοί 20'' και 21''. Προαιρετικά, ο αγοραστής της ξεχωριστής αυτής Mercedes μπορεί να επιλέξει το AMG Night Package II ή έναν συνδυασμό του Night Package και του Carbon Package.

Στο εσωτερικό έχουμε μπάκετ καθίσματα, κάρμπον επένδυση στο ταμπλό και το νέο τετράκτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών που έχουμε συναντήσει στις Μercedes τελευταίας γενιάς.  Επιπλέον το σύστημα infotainment MBUX είναι εμπλουτισμένο με νέα γραφικά που απεικονίζουν τις λειτουργίες του υβριδικού συστήματος λειτουργίας και των πολλαπλών προγραμμάτων οδήγησης. 

Η Mercedes δεν έχει ανακοινώσει τιμή για την ΑMG GT 63 S E Performance και εικάζεται ότι αυτό θα γίνει στην επόμενη εβδομάδα στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Μόναχο, όπου θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο της. Στην αγορά αναμένεται μέχρι το τέλος της χρονιάς και θα διατεθεί αρχικά σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube