Η Mercedes-Benz λέει «αντίο» στις A-Class και Β-Class

Η Mercedes-Benz λέει «αντίο» στις A-Class και Β-Class

Η Mercedes-Benz θα πει «αντίο» στις A-Class και Β-Class το 2025. Ωστόσο, ο κατασκευαστής θα διατηρήσει τις GLA και GLB με την επόμενη τους γενιά να βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MMA.

Mercedes-Benz A-Class

Η Mercedes-Benz έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να αφιερώσει περισσότερο από το 75% των επενδύσεων της στην ανάπτυξη των κορυφαίων μοντέλων της, περιλαμβανομένων των μοντέλων S-Class, G-Class και AMG. Μια στρατηγική που περιλαμβάνει συρρίκνωση της γκάμας του μοντέλου εισόδου, με αποτέλεσμα την συρρίκνωση της οικογένειας Α-Class.

Σήμερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της γερμανικής Handelsblatt, ο κατασκευαστής σκοπεύει να αποσύρει από τη γκάμα του τις Α-Class και B-Class το 2025. Ωστόσο, η εφημερίδα αναφέρει ότι η CLA και η CLA Shooting Brake θα παραμείνουν στο πορτφόλιο της μάρκας. Επιπλέον, αβέβαιο είναι το μέλλον της A-Class Sedan, αλλά πιθανότατα το μοντέλο θα συνεχίσει να διατίθεται στην αγορά της Κίνας.

Mercedes-Benz B-Class

Παράλληλα, οι GLΑ και GLB φαίνεται να έχουν ακόμη αρκετά χρόνια ζωής καθώς το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η Mercedes-Benz θα παρουσιάσει μέσα στα επόμενα χρόνια τη νέα γενιά τους που θα βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΜΑ.

Με τις τιμές των αυτοκινήτων να αυξάνονται ραγδαία και την αγορά να στρέφεται ολοένα και περισσότερο πρoς τα SUV και την ηλεκτροκίνηση, οι A-Class και B-Class δεν θα είναι τα μόνα μοντέλα της κατηγορίας τους που σύντομα θα αποτελούν παρελθόν.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube