Ανανέωση για τις Mercedes-Benz GLE και GLE Coupé

Ανανέωση για τις Mercedes-Benz GLE και GLE Coupé

Η γερμανική εταιρεία παρουσίασε τις ανανεωμένες Mercedes-Benz GLE και GLE Coupé με αναβαθμισμένη τεχνολογία, φρεσκαρισμένη εμφάνιση και μια ευρεία γκάμα ήπιων και plug-in υβριδικών συνόλων.

H στιγμή της ανανέωσης για τις Mercedes-Benz GLE και GLE Coupé έφτασε, με μικρές επεμβάσεις εξωτερικά και εσωτερικά, αναβαθμισμένη τεχνολογία και εμπλουτισμένη γκάμα κινητήρων.

Εμφανισιακά, τα δύο γερμανικά SUV απέκτησαν ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα εμπρός, νέα μάσκα με λεπτομέρειες από χρώμιο και νέα στοιχεία στα LED φωτιστικά σώματα μπροστά και πίσω.

Mercedes-Benz GLE

Περνώντας στο εσωτερικό συναντάμε νέο τιμόνι με κουμπιά αφής, πτερύγια αεραγωγών από μέταλλο και νέους συνδυασμούς χρωμάτων για την ταπετσαρία. Στο ταμπλό, εξακολουθούν να βρίσκονται δύο οθόνες διαγωνίου 12,3" έκαστη, μία για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και μία για το infotainment.

Το τελευταίο διαθέτει τη δεύτερη γενιά του συστήματος MBUX, μπορεί να ελέγξει περισσότερες λειτουργίες του αυτοκινήτου, εξοπλίζεται με ασύρματη σύνδεση Android Auto και Apple Car Play και έχει τη δυνατότητα over-the-air αναβαθμίσεων. Την ίδια στιγμή, η Mercedes-Benz ισχυρίζεται ότι το σύστημα φωνητικών εντολών είναι καλύτερο από ποτέ.

Mercedes-Benz GLE

Κάτω από το καπό, τα SUV της Mercedes-Benz είναι διαθέσιμα πλέον αποκλειστικά με ήπια και plug-in υβριδικά σύνολά. Στη βάση της γκάμας συναντάμε την ήπια υβριδική 300 d 4MATIC με ένα δίλιτρο ντίζελ μοτέρ απόδοσης 269 PS και 550 Nm ροπής. Στη συνέχεια ακολουθούν οι επίσης ήπια υβριδικές 3λιτρες 450 d 4MATIC με ισχύ 367 PS και 750 Nm ροπής και 450 4MATIC με 381 PS και 500 Nm.

Όσο για τα plug-in hybrid σύνολα, οι αγοραστές μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα στην 350 de 4MATIC με έναν δίλιτρο ντίζελ και συνδυαστική ισχύ 333 PS και 750 Nm ροπής, και την ισχυρότερη 400 e 4MATIC με έναν δίλιτρο βενζίνης και συνολική απόδοση 380 PS και 600 Nm ροπής. Και στις δύο περιπτώσεις η ηλεκτρική αυτονομία είναι περίπου 100 km.

Mercedes-Benz GLE

Εκείνοι που αναζητούν επιδόσεις μπορούν να επιλέξουν την GLE 53 4MATIC+ με έναν 3λιτρο τούρμπο απόδοσης 435 PS και ροπή 560 Nm και την κορυφαία GLE 63 S 4MATIC+ που φιλοξενεί κάτω από το καπό της έναν 4.0 lt twin-turbo V8 με ισχύ που αγγίζει τους 612 PS και τα 850 Nm ροπής.

Oι ανανεωμένες Mercedes-Benz GLE και GLE Coupé θα φτάσουν στις ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες τον ερχόμενο Ιούλιο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube