H Mercedes-AMG GT Black Series καταρρίπτει το ρεκόρ στα αυτοκίνητα παραγωγής στο ’Ring [video]

H Mercedes-AMG GT Black Series καταρρίπτει το ρεκόρ στα αυτοκίνητα παραγωγής στο ’Ring [video]

H Mercedes-AMG GT Black Series έγινε το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στο Nürburgring, καταρρίπτοντας το ρεκόρ της Lamborghini Aventador SVJ.

Mercedes-AMG GT Black Series @ Nürburgring

Οι χρονομετρήσεις καλά κρατούν για τη Mercedes-Benz στο Nürburgring. Μια εβδομάδα ύστερα από την AMG GT 4-Door, ήρθε η σειρά της AMG GT Black Series να σπάσει ένα ρεκόρ στην Πράσινη Κόλαση. Η ακραία παραλλαγή Black Series της AMG GT, που παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιούλιο, έγινε το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στο ’Ring.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Mercedes-AMG GT Black Series [video]

Με τον Maro Engel, οδηγό GT3 στο τιμόνι, το αυτοκίνητο ολοκλήρωσε τον μεγάλο γύρο, εκείνο των 20.832 m με μέτρηση πάνω στην ευθεία για το τμήμα T13, σε 6’ 48” 047. Χωρίς τη μέτρηση της ευθείας στο Τ13, ο γύρος των 20,6 km ολοκληρώθηκε σε 6’ 43” 616.

Με αυτό το πιστοποιημένο ρεκόρ, η Mercedes-Βenz εκθρόνισε από την κορυφή της κατάταξης τη Lamborghini Aventador SVJ, η οποία είχε ολοκληρώσει τον γύρο σε 6’ 44” 97 στη χάραξη 20,6 km το 2018 -η επιμήκυνση στην επίσημη χρονομέτρηση ισχύει από το 2019.

Mercedes-AMG GT Black Series @ Nürburgring

Προφανώς και η Mercedes-AMG GT Black Series είναι ένα αυτοκίνητο παραγωγής με έναν δικό του τρόπο. Με τιμή σχεδόν 340 χιλιάδες ευρώ στη Γερμανία, και διτούρμπινο 4λιτρο μοτέρ V8 με 730 άλογα και 800 Nm δεν είναι αυτό που θα ονομάζαμε «μαζικής παραγωγής». Για την Ιστορία δε, να πούμε ότι χρειάζεται μόλις 9” για το σπριντ των 0-200 km/h και πιάνει τα 325 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mercedes-AMG GT 63 S: Δείτε το νέο ρεκόρ της στο Nürburgring [video]

Η Mercedes υπογραμμίζει ότι το αυτοκίνητο του ρεκόρ ήταν «στάνταρ» έκδοση, χωρίς κάποια βελτίωση. Ο Maro Engel έκανε τις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου όπως του ταιριάζουν και όπως μπορούν να κάνουν και οι πελάτες, όπως για παράδειγμα να ρυθμίσει το σπλίτερ στη θέση «Race». Τα ελαστικά που φορούσε η AMG GT Black Series ήταν Michelin Pilot Sport Cup 2 R MO. Η φίρμα επεσήμανε ακόμα ότι οι συνθήκες της πίστας κατά τη φάση του ρεκόρ δεν ήταν βέλτιστες δυνατές, καθώς σε ορισμένα τμήματα της Πράσινης Κόλασης το οδόστρωμα ήταν νωπό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube