H Lotus Elise πήρε το όνομά της από αυτή τη γυναίκα

H Lotus Elise πήρε το όνομά της από αυτή τη γυναίκα

Η Elisa Artioli ξαναβρίσκει το αυτοκίνητο που ο παππούς της βάφτισε με το όνομά της.

Η Lotus Elise είναι ένα εμβληματικό αυτοκίνητο, στο οποίο πιθανότατα οφείλεται το γεγονός ότι η Lotus υπάρχει ακόμα. Το μικρό, πανάλαφρο σπορ μοντέλο στήριξε την ιστορική φίρμα σε χαλεπούς έως και εφιαλτικούς καιρούς τα τελευταία 22 χρόνια.

Τώρα, που η Lotus ξαναστήθηκε στα πόδια της, αγοράστηκε από την Geely και ατενίζει το μέλλον με κάποια αισιοδοξία, πραγματοποιήθηκε και μια πολυαναμενόμενη οικογενειακή συνεύρεση. Η Elisa Artioli επέστρεψε στο εργοστάσιο της φίρμας, στο Hethel, και φωτογραφήθηκε με την ίδια ακριβώς Elise με την οποία είχε ποζάρει ως μικρό παιδί, το 1996.

Elisa Artioli και Lotus Elise μετά 22 έτη

Η Elisa Artioli είναι εγγονή του Ιταλού μεγαλοεπιχειρηματία Romano Artioli, που ανέστησε το όνομα της Bugatti και αγόρασε τη Lotus, αλλά πτώχευσε και αναγκάστηκε να πουλήσει και τις δύο φίρμες (στη VW και την Proton αντίστοιχα). Η Lotus λέει ότι η συνάντηση της Elisa με την Elise δεν ήταν προγραμματισμένη, αλλά η εταιρεία ήταν πολύ πρόθυμη και ενθουσιώδης να οργανώσει τη φωτογράφιση με τη δεύτερη Elise που κατασκευάστηκε και ήταν το ίδιο αυτοκίνητο που φιγουράριζε στην ιστορική φωτογραφία με το κοριτσάκι και τον παππού της.

Η Elisa –για την οποία ο Colin Chapman πιθανότατα θα έλεγε πως χρειάζεται… «να της προσθέσει ελαφρότητα»– μετά τις φωτογραφίες έκανε και λίγους γύρους στην πίστα δοκιμών της εταιρείας με τις νέες Exige Sport 410 και Evora GT410 Sport. Όπως είπε, και είναι λογικό, ήταν η πρώτη φορά που οδηγούσε στο κέντρο δοκιμών της κάποτε οικογενειακής της εταιρείας.

[Πηγή: Lotus]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube