H Κίνα συμπιέζει τα κέρδη της Volkswagen

H Κίνα συμπιέζει τα κέρδη της Volkswagen

Οι παραδόσεις της Volkswagen στην Κίνα μειώθηκαν κατά 14,5% τους πρώτους τρεις μήνες του 2023.

Βουτιά σημείωσαν τα λειτουργικά κέρδη της Volkswagen στο πρώτο τρίμηνο του 2023, ενώ παράλληλα είχαμε και σημαντική πτώση στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων της εταιρείας στην Κίνα. 

Η Volkswagen ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη €5,7 δισ. μειωμένα κατά 31% στο πρώτο τρίμηνο, έναντι €8,3 δισ. την ίδια περίοδο πέρυσι. Ωστόσο τα έσοδα από τις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 22% στα €76 δισ., κυρίως λόγω της ανάκαμψης του όγκου πωλήσεων στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα στο CNBC ο οικονομικός διευθυντής της Volkswagen, Arno Antlitz, είπε πως «είχαμε ένα καλό ξεκίνημα για το έτος 2023, καθώς τόσο τα έσοδα όσο και τα λειτουργικά κέρδη βελτιώθηκαν σημαντικά. Οι στόχοι μας για το 2023, ήταν αρκετά φιλόδοξοι, αλλά πιστεύουμε πως με βάση τις ανεκτέλεστες παραγγελίες 1,8 εκατ. αυτοκινήτων στην Ευρώπη, θα πετύχουμε όλους τους οικονομικούς μας στόχους».

Την ίδια στιγμή, η  Volkswagen ανακοίνωσε ότι οι παραδόσεις στην Κίνα μειώθηκαν κατά 14,5% το πρώτο τρίμηνο 2023, αλλά η διοίκηση της εταιρείας δηλώνει πεπεισμένη ότι οι πωλήσεις θα ανακάμψουν καθώς έρχεται μια μεγάλη γκάμα μοντέλων ειδικά προσαρμοσμένη στο κινεζικό κοινό.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα στην κινεζική αγορά ο Antlitz είπε πως είναι σημαντικό να γίνει διάκριση μεταξύ της αγοράς αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης στην Κίνα, όπου η Volkswagen είναι από καιρό ηγέτης, και της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων όπου η VW υπολείπεται του ανταγωνισμού και κυρίως απέναντι στην BYD.

«Θα πρέπει να επιταχύνουμε, ειδικά στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων», πρόσθεσε ο Antlitz, και υπογράμμισε πως στο μέλλον η VW θα έχει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην κινεζική αγορά. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube