H Kalashnikov ετοιμάζεται να παρουσιάσει EV με 3 και 4 τροχούς

H Kalashnikov ετοιμάζεται να παρουσιάσει EV με 3 και 4 τροχούς

Τα συγκεκριμένα δύσκολα θα μπορούσε να τα χαρακτηρίσει κανείς «όπλα». Παρόλα αυτά, δίνουν ένα στίγμα για τη μετεξέλιξη του γνωστού, Ρώσου κατασκευαστή.

Το όνομα Kalashnikov πιθανά να σας φέρνει στο μυαλό το γνωστό τυφέκιο AK-47. Και αυτό είναι απόλυτα λογικό, καθώς το συγκεκριμένο θεωρείται ως το πλέον αναγνωρίσιμο όπλο, με ιστορία που βαστά από το μακρινό 1946. Παρόλα αυτά, ο Ρώσος κατασκευαστής δεν περιορίζεται μόνο στον τομέα των εξοπλισμών. Εδώ και μερικά χρόνια έχει στραφεί και στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. 

Παλαιότερα είχαμε παρουσιάσει μία ηλεκτρική μοτοσικλέτα, ένα ιπτάμενο όχημα, καθώς και την πρώτη προσπάθεια της Kalashnikov να παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Τώρα ήρθε η σειρά για δύο νέα, αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, με τρεις και τέσσερις ρόδες. Αυτά, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που κατατέθηκαν στο σχετικό γραφείο ευρεσιτεχνιών της Ρωσίας, θυμίζουν αρκετά το πρωτότυπο UV-4 του 2019.  

Πρακτικά, μιλάμε για ένα φουτουριστικό, μικρό αυτοκίνητο, με τροχούς που προεξέχουν του αμαξώματος. Το συνολικό μήκος κυμαίνεται στα 3,4 μέτρα, με το πλάτος και το ύψος στα 1,5 και 1,7 μέτρα αντίστοιχα. Η τετράτροχη εκδοχή του διαθέτει τέσσερις πόρτες που θυμίζουν στρατιωτικό όχημα, ενώ φιλοξενεί αντίστοιχους επιβάτες. Η τρίτροχη έκδοση είναι μικρότερη, με δύο πόρτες και αντίστοιχα δύο καθίσματα. 

1

Πληροφορίες αναφορικά με το σύστημα κίνησης, δεν υπάρχουν. Γνωρίζουμε βεβαίως πως πρόκειται για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, με αστικό προσανατολισμό. Παλαιότερα υπήρξαν κάποιες αναφορές που μιλούσαν για ένα ηλεκτροκινητήρα 68 PS που θα επιτρέπει αυτονομία 150 χιλιομέτρων, με μέγιστη ταχύτητα τα 80 km/h. Αντίστοιχα, δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν και πότε αυτά τα δύο οχήματα θα περάσουν στην παραγωγή. Πιθανά, εντός του 2022, να επανέλθουμε με νεότερα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube