Η Kalashnikov βάζει στο... στόχαστρο την Tesla

Η Kalashnikov βάζει στο... στόχαστρο την Tesla

Ποια όπλα; Τώρα η ρωσική εταιρεία θέλει να κατασκευάσει ηλεκτρικά supercars!

H Kalashnikov είναι γνωστή για τα όπλα που κατασκευάζει. Όμως οι δραστηριότητές της δεν είναι μόνον αυτές. 
Όπως αναφέρει το πρακτορείο Sputnik η εταιρεία αναπτύσσει μια τεχνολογία για να αντιμετωπίσει την Tesla στο πεδίο των ηλεκτροκίνητων supercars.

«Αναπτύσσουμε τη δική μας ιδέα ενός ηλεκτρικού supercar βασισμένη σε πολλά πρωτότυπα συστήματα... Αυτή η τεχνολογία θα μας επιτρέψει να είμαστε σε θέση να φτάσουμε στο επίπεδο των διεθνών κατασκευαστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως η Tesla, και να τους ανταγωνιστούμε. Εμπνευστήκαμε από την εμπειρία των ηγετών της παγκόσμιας αγοράς κατά τη δημιουργία της ιδέας μας» τονίζει η Kalashnikov.
Στο άμεσο μέλλον, το νέο ηλεκτρικό μας αυτοκίνητο, που δημιουργείται με βάση την τεχνολογία που αναπτύσσουμε, θα μπορεί να έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις από αυτές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που παράγονται σήμερα, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Η ονομαστική ισχύς του CV-1 της Kalashnikov είναι 220 kW, ενώ η μέγιστη ισχύς είναι 500 kW. Η αυτονομία είναι 350 km. Η εταιρεία δημιούργησε πρόσφατα πολλά ηλεκτρικά οχήματα, μεταξύ των οποίων και το UV-4, που προορίζονται για την αγορά. Η ισχύς τους είναι μέχρι 50 kW και η μέγιστη ταχύτητα είναι 80 km/h.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube