Η Genesis ετοιμάζεται να φέρει στην αγορά αναδιπλούμενο τιμόνι

Η Genesis ετοιμάζεται να φέρει στην αγορά αναδιπλούμενο τιμόνι

Η Hyundai προχώρησε στην κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας στην αρμόδια υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, για αναδιπλούμενο τιμόνι, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα λανσαριστεί με μοντέλο της Genesis.

Genesis Foldable Steering Wheel

Όπως περιγράφει η εταιρεία στην αίτησή της, η στεφάνη του τιμονιού θα μπορεί να αναδιπλώνεται ή να ξεδιπλώνεται, χαρίζοντας έτσι στον οδηγό περισσότερο χώρο κατά την είσοδο ή έξοδο στο μοντέλο της Genesis.

Οι κατασκευαστές της Hyundai υποστηρίζουν πως ναι μεν η μετακίνηση του τιμονιού προς τα πάνω και του καθίσματος προς τα πίσω αποτελούν ευπρόσδεκτες λύσεις. Ωστόσο το κάτω μέρος τα στεφάνης σε ορισμένες περιπτώσεις εξακολουθεί να εμποδίζει.

Πέρα όμως από τη διευκόλυνση κατά την είσοδο ή την έξοδο, η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία ισχυρίζεται πως τα οφέλη ενός αναδιπλούμενο τιμονιού θα φανούν σε ένα αυτοκίνητο με αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3+. Στην ουσία ο οδηγός απλά θα κάθεται, χωρίς να έχει καμία συμμετοχή στη διαδικασία της οδήγησης, μιας και όλη τη δουλεία θα την κάνει το ίδιο το αυτοκίνητο.

To αναδιπλούμενο τιμόνι που εξελίσσει η Hyundai και θα δούμε σε μοντέλο της Genesis, αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη

Genesis Foldable Steering Wheel

Ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά τώρα, το αναδιπλούμενο τιμόνι θα απαρτίζεται από διάφορα μέρη, με το κεντρικό του σώμα να είναι στερεωμένο σε μία κολόνα, όπως ακριβώς συμβαίνει και στα αυτοκίνητα που γνωρίζουμε. Με το συγκεκριμένο σύστημα μάλιστα, οι τροχοί θα παραμένουν σταθεροί, ακόμα και μετά την αποσύνδεση της στεφάνης.

Επιπροσθέτως, ο σχεδιασμός του είναι τέτοιος ώστε να διασφαλίζει ότι ο αερόσακος θα είναι πάντοτε στραμμένος προς τον οδηγό, ακόμα και στην περίπτωση αυτόνομης οδήγησης, εξασφαλίζοντας έτσι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια. Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες που μεταφέρει η εταιρεία, θα λειτουργεί προς την προστασία του οδηγού ακόμα και σε περιπτώσεις όπου το αυτοκίνητο θα είναι σταθμευμένο και κάποιο άλλο διερχόμενο συγκρουστεί με αυτό.

Genesis Foldable Steering Wheel

Όπως φαίνεται λοιπόν, το αναδιπλούμενο τιμόνι εκτός από τη μεγαλύτερη διευκόλυνση στο μπες-βγες θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη ακόμα και στους τομείς ασφαλείας. Λέγεται πως εκτός από την Hyundai και η BMW εργάζεται σε ένα παρόμοιο πρότζεκτ.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube