node/37050

H Honda επισπεύδει το ηλεκτρικό πρόγραμμά της

Οι Ιάπωνες προγραμμάτιζαν να διαθέτουν πλήρως εξηλεκτρισμένη ευρωπαϊκή γκάμα μέχρι το 2025. Τελικά αυτό θα γίνει το 2022, με έξι μοντέλα να λανσάρονται μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Νέο ηλεκτρικό καλαντάρι για την Ηonda. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της νέου Jazz στην Ευρώπη, η Honda ανακοίνωσε ότι ολόκληρη η γκάμα της στη Γηραιά Ήπειρο θα εξηλεκτριστεί από το 2022. Αρχικά ο προγραμματισμός γι’ αυτό κατέληγε στο 2025. Η Honda όμως εξήγησε ότι επανεξέτασε τα σχέδιά της, αφενός για να προσαρμοστεί στους αυστηρότερους ευρωπαϊκούς κανονισμούς (με την επιβολή κυρώσεων σε εταιρείες που μολύνουν πάρα πολύ) και στη μεταβολή της ζήτησης.

Οι Ιάπωνες επιβεβαίωσαν ότι έξι ηλεκτροκίνητα μοντέλα θα λανσαριστούν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Το 2020, θα ξεκινήσει η εμπορική διάθεση του 100% ηλεκτρικού μίνι e και της τέταρτης γενιάς του Jazz, η οποία θα είναι διαθέσιμη μόνο σε υβριδική έκδοση. Το σουπερμίνι θα εγκαινιάσει επίσης ένα νέο σήμα, το «e: HEV». Αυτό υποδηλώνει έναν τύπο υβριδισμού που έχουμε γνωρίσει ήδη στο CR-V: Το θερμικό μπλοκ χρησιμοποιείται κυρίως ως γεννήτρια για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.

Για τη συνέχεια και τα υπόλοιπα τέσσερα μοντέλα, ο Ιάπωνας κατασκευαστής δεν δίνει πάρα πολλές λεπτομέρειες. Απλώς γνωρίζουμε ότι θα υπάρξει ένα δεύτερο 100% ηλεκτρικό μοντέλο. Λογικά, οι επόμενες γενιές του Civic και του HR-V θα περιοριστούν αποκλειστικά σε υβριδικές εκδόσεις.

Η φίρμα ανακοίνωσε επίσης ότι έχει υπογράψει μια σύμπραξη με τον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας Vattenfall. Η Honda θα προσφέρει «το πρώτο ευέλικτο συμβόλαιο ενέργειας στον κόσμο, ειδικά σχεδιασμένο για ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη». Κάτι που θα επιτρέπει την επαναφόρτιση «κατά τα πιο οικονομικά ωράρια σε σχέση με τη ζήτηση από το δίκτυο» Η Vattenfall μάλιστα θα επιβλέψει την εγκατάσταση του οικιακού σταθμού φόρτισης. Το παραπάνω συμβόλαιο αρχικά θα αφορά τη Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

node/39726

Πλήρωσε $277.966 για να φέρει μια Chevrolet C8 Corvette στην Ευρώπη

Η πρώτη C8 Corvette που πάτησε σε νορβηγικό έδαφος δεν ήταν καθόλου φθηνή!.

Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Πλήρωσε $277.966 για να φέρει μια Chevrolet C8 Corvette στην Ευρώπη

Το κατάστημα Carfreaks στη Νορβηγία, μην μπορώντας να περιμένει το επίσημο εμπορικό ντεμπούτο της Chevrolet C8 Corvette στη Γηραιά Ήπειρο, εισήγαγε ένα παράδειγμα του μοντέλου από τις ΗΠΑ πληρώνοντας το αστρονομικό ποσό των $277.966 (2,4 εκατομμύρια νορβηγικά kroner). Το νούμερο αυτό φαντάζει ακόμα πιο εξωφρενικό αν σκεφτούμε πως στις ΗΠΑ, η αρχική τιμή της Corvette είναι κάτω από τα $60.000!

Η Chevrolet C8 Corvette παρουσιάστηκε πριν από ένα χρόνο και εδώ και αρκετό καιρό κυκλοφορεί στην αγορά των ΗΠΑ. Στην Ευρώπη, αναμένεται να φτάσει από το δεύτερο εξάμηνο του 2021. Η μαύρη Corvette που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι η πρώτη που πάτησε Νορβηγικό έδαφος και η τεράστια επιβάρυνση στην τιμή οφείλεται κυρίως στους δασμούς και λιγότερο στα μεταφορικά έξοδα.

Corvette

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέα Chevrolet Corvette Stingray [23 videos]

Για να φτάσει το όχημα στη Νορβηγία από τις ΗΠΑ διασχίζοντας τον Ατλαντικό Ωκεανό χρειάστηκαν τέσσερις εβδομάδες. Ο Ståle Pettersen παρέλαβε το όχημα από το λιμάνι του Oslo μέσα σε container και ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι από το  Oslo στο Løten.

Να θυμίσουμε πως η κεντρομήχανη Chevrolet C8 Corvette φορά ατμοσφαιρικό V8 6,2 λίτρων που αποδίδει 502 PS και 637 Nm επιτρέποντας επιτάχυνση 0-97 km/h σε κάτω από 3" με χρήση Launch Control και με το προαιρετικό πακέτο Z51 Performance Package.

[Πηγή: Broom μέσω Carbuzz]

node/39739

Σκύλος βρίσκει δουλειά σε αντιπροσωπεία της Hyundai

Το αδέσποτο τετράποδο φιλοξενείται μόνιμα σε έκθεση της Hyundai στη Βραζιλία.

Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Σκύλος βρίσκει δουλειά σε αντιπροσωπεία της Hyundai

Μια αντιπροσωπεία της Hyundai στη Βραζιλία προσέλαβε ένα πολύ περίεργο υπάλληλο για να βοηθήσει στις πωλήσεις ο οποίος δεν είναι άνθρωπος αλλά ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου! Ο λόγος για τον σκύλο που βλέπετε στις φωτογραφίες ο οποίος ονομάζεται Tucson, προς τιμήν του SUV της φίρμας.

Όλα ξεκίνησαν πριν από μερικούς μήνες όταν ο υπεύθυνος της αντιπροσωπείας, Emerson Mariano, βρήκε ένα αδέσποτο σκύλο καθώς τελείωνε η βάρδιά του. Το μικρής ηλικίας τετράποδο ήταν βρεγμένο, αδύνατο και ταλαιπωρημένο, με αποτέλεσμα ο manager να το λυπηθεί και να του προσφέρει τροφή και νερό.

Δείχνοντας την ευγνωμοσύνη του, ο σκύλος έμεινε στο σημείο και τις επόμενες ημέρες, κάτι που οδήγησε τους υπαλλήλους της αντιπροσωπείας στο να τον υιοθετήσουν. Η ομάδα τον φρόντισε με όλα τα απαραίτητα εμβόλια και τις επισκέψεις στον κτηνίατρο, και τον ονόμασε Tucson. Η όμορφη σχέση τους μάλιστα εξελίχθηκε και σε επαγγελματική καθώς ο σκύλος απέκτησε θέση υπαλλήλου στην αντιρποσωπεία βοηθώντας στις πωλήσεις ως "ειδικός σύμβουλος".

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, ο Tucson απέκτησε ειδικό καρτελάκι, σπιτάκι μέσα στην έκθεση αλλά και την κατάλληλη αμφίεση για να υποδέχεται τους πελάτες. Επιπλέον, έχει δικό του προφίλ στο Instagram στο οποίο έχει ήδη μαζέψει 136.000 followers ενώ αναμένεται να πάρει μέρος σε διαφημιστικά σποτ!

[Πηγή: agazeta]

TAGS