H Honda επισπεύδει το ηλεκτρικό πρόγραμμά της

H Honda επισπεύδει το ηλεκτρικό πρόγραμμά της

Οι Ιάπωνες προγραμμάτιζαν να διαθέτουν πλήρως εξηλεκτρισμένη ευρωπαϊκή γκάμα μέχρι το 2025. Τελικά αυτό θα γίνει το 2022, με έξι μοντέλα να λανσάρονται μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Νέο ηλεκτρικό καλαντάρι για την Ηonda. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της νέου Jazz στην Ευρώπη, η Honda ανακοίνωσε ότι ολόκληρη η γκάμα της στη Γηραιά Ήπειρο θα εξηλεκτριστεί από το 2022. Αρχικά ο προγραμματισμός γι’ αυτό κατέληγε στο 2025. Η Honda όμως εξήγησε ότι επανεξέτασε τα σχέδιά της, αφενός για να προσαρμοστεί στους αυστηρότερους ευρωπαϊκούς κανονισμούς (με την επιβολή κυρώσεων σε εταιρείες που μολύνουν πάρα πολύ) και στη μεταβολή της ζήτησης.

Οι Ιάπωνες επιβεβαίωσαν ότι έξι ηλεκτροκίνητα μοντέλα θα λανσαριστούν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Το 2020, θα ξεκινήσει η εμπορική διάθεση του 100% ηλεκτρικού μίνι e και της τέταρτης γενιάς του Jazz, η οποία θα είναι διαθέσιμη μόνο σε υβριδική έκδοση. Το σουπερμίνι θα εγκαινιάσει επίσης ένα νέο σήμα, το «e: HEV». Αυτό υποδηλώνει έναν τύπο υβριδισμού που έχουμε γνωρίσει ήδη στο CR-V: Το θερμικό μπλοκ χρησιμοποιείται κυρίως ως γεννήτρια για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.

Για τη συνέχεια και τα υπόλοιπα τέσσερα μοντέλα, ο Ιάπωνας κατασκευαστής δεν δίνει πάρα πολλές λεπτομέρειες. Απλώς γνωρίζουμε ότι θα υπάρξει ένα δεύτερο 100% ηλεκτρικό μοντέλο. Λογικά, οι επόμενες γενιές του Civic και του HR-V θα περιοριστούν αποκλειστικά σε υβριδικές εκδόσεις.

Η φίρμα ανακοίνωσε επίσης ότι έχει υπογράψει μια σύμπραξη με τον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας Vattenfall. Η Honda θα προσφέρει «το πρώτο ευέλικτο συμβόλαιο ενέργειας στον κόσμο, ειδικά σχεδιασμένο για ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη». Κάτι που θα επιτρέπει την επαναφόρτιση «κατά τα πιο οικονομικά ωράρια σε σχέση με τη ζήτηση από το δίκτυο» Η Vattenfall μάλιστα θα επιβλέψει την εγκατάσταση του οικιακού σταθμού φόρτισης. Το παραπάνω συμβόλαιο αρχικά θα αφορά τη Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube