Επίσημο: Νέο Honda Jazz

Επίσημο: Νέο Honda Jazz

Η τέταρτη γενιά του Honda Jazz θα ξεκινήσει την εμπορική της πορεία από τα μέσα του 2020, αποκλειστικά ως υβριδικό.

Μετά από τη χθεσινή διαρροή, η Honda παρουσίασε και επίσημα την ολοκαίνουρια τέταρτη γενιά του Jazz (Fit σε Ιαπωνία/Αμερική) στα πλαίσια της έκθεσης του Τόκιο.

Η μεγαλύτερη είδηση είναι πως το νέο μοντέλο θα διατίθεται αποκλειστικά με το νέο υβριδικό σύστημα e:HEV που συνδυάζει θερμικό μοτέρ με δύο ηλεκτροκινητήρες. Όπως αναφέρει η Honda, το Jazz θα κινείται με ηλεκτροκινητήρα σε όλα τα σενάρια καθημερινής οδήγησης. Το e:HEV θα ενσωματωθεί και σε άλλα μοντέλα της Honda στα πλαίσια του στόχου της για εξηλεκτρισμό της γκάμας της στην Ευρώπη μέχρι το 2022. Στο νέο Jazz θα κάνει πρεμιέρα και το έμβλημα Honda e:Technology που από εδώ και στο εξής θα εμφανίζεται σε όλα τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα της εταιρείας.

Honda Jazz

Το νέο Jazz διατηρεί τη σιλουέτα πολυμορφικού, ενώ ενσωματώνει μια πιο φιλική σχεδιαστική ταυτότητα με μεγαλύτερα φωτιστικά σώματα, διαφορετική γραμμή παραθύρων και περισσότερες καμπύλες σε σύγκριση με τον προκάτοχό του. Στο πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα έχουν για πρώτη φορά οριζόντια διάταξη ενώ η πόρτα του χώρου αποσκευών διατηρεί το χαμηλό κατώφλι.

Χάρη στη νέα δομή του εμπρός μέρους, το Jazz απορροφά καλύτερα την ενέργεια σε περίπτωση σύγκρουσης. Παράλληλα, η αυξημένη ακαμψία επιτρέπει στο πάχος των A-Pillars να μειωθεί στο μισό, ενισχύοντας την ορατότητα προς τα εμπρός σε συνδυασμό με το νέο σχεδιασμό του ταμπλό και των υαλοκαθαριστήρων.

Honda Jazz

Η ιαπωνική έκδοση του Jazz που ονομάζεται Fit θα προσφέρεται σε πέντε διαφορετικές εκδόσεις: την βασική Basic, την άνετη Home, την ζωηρή Ness, την περιπετειώδη Crosstar και την πολυτελή Luxe.

Αν κρίνουμε από τις τάσεις της αγοράς, η πιο ενδιαφέρουσα έκδοση είναι η Crosstar, η οποία θα είναι διαθέσιμη και στην Ευρώπη και παραπέμπει σε crossover. Εξωτερικά, το Jazz Crosstar ξεχωρίζει από την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, τους διαφορετικούς προφυλακτήρες, τα πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος, τη μαύρη απόχρωση της οροφής και τις ράγες οροφής ενώ στο εσωτερικό βρίσκουμε αδιάβροχες επενδύσεις καθισμάτων και μαλακά πλαστικά στο ταμπλό.

 

 

Honda Jazz

Το Honda Jazz ήταν πάντα συνυφασμένο με την πρακτικότητα και την ευρυχωρία, οπότε η νέα γενιά δεν θα μπορούσε παρά να δίνει ακόμα περισσότερη έμφαση σε αυτούς τους τομείς.

Το υβριδικό σύστημα ενσωματώθηκε στον χώρο του κινητήρα ενώ το ρεζερβουάρ βρίσκεται κάτω από τα εμπρός καθίσματα αφήνοντας χώρο για τα πίσω καθίσματα "Magic Seats" τα οποία αναδιπλώνονται ή ανασηκώνονται διευκολύνοντας τη μεταφορά μεγάλων αντικειμένων. Τα νέα εμπρός καθίσματα προσφέρουν βελτιωμένη στήριξη με τεχνολογία εμπνευσμένη από μεγαλύτερες κατηγορίες οχημάτων για πιο άνετα ταξίδια. Η Honda δεν έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για το χώρο αποσκευών, όμως από τις φωτογραφίες αντιλαμβανόμαστε πως είναι αρκετά γενναιόδωρος.

Honda Jazz

 

Στο ταμπλό βρίσκουμε ένα νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων και μια οθόνη αφής στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας, πάνω από τα φυσικά χειριστήρια του κλιματισμού, η οποία φιλοξενεί το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με υποστήριξη ασύρματης σύνδεσης Android Auto και Apple CarPlay. Το τιμόνι έχει δύο ακτίνες και ενσωματωμένα πλήκτρα για ευκολότερο έλεγχο των λειτουργιών του οχήματος.

Το πακέτο συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης Honda Sensing χρησιμοποιεί μια ευρυγώνια κάμερα υψηλής ευκρίνειας που αντικαθιστά το προηγούμενο σύστημα κάμερας και ραντάρ. Το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης Collision Mitigation Brake System έχει πλέον νυχτερινή λειτουργία και τη δυνατότητα ανιχνεύει πεζούς και δικυκλιστές ακόμα και όταν δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός. Το Adaptive Cruise Control ακολουθεί το προπορευόμενο όχημα προσαρμόζοντας κατάλληλα την ταχύτητα ενώ το Lane Keep Assist διατηρεί το όχημα στη λωρίδα κυκλοφορίας ακόμα και στο επαρχιακό δίκτυο.

Honda Jazz

Στην Ιαπωνία, το νέο Jazz θα εγκαινιάσει και το σύστημα Honda Connect που επιτρέπει έλεγχο ορισμένων λειτουργιών του οχήματος μέσω smartphone, κλήση έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ατυχήματος, και ειδοποίηση εταιρείας security όταν εντοπιστεί ύποπτη δραστηριότητα μέσω ενεργοποίησης του συναγερμού.

Η εμπορική πορεία του νέου Honda Jazz στις ευρωπαϊκές αγορές θα ξεκινήσει στα μέσα του 2020.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube