H Daimler κόβει το 3% του εργατικού της δυναμικού παγκοσμίως 

H Daimler κόβει το 3% του εργατικού της δυναμικού παγκοσμίως 

Γενναίες περικοπές σε θέσεις εργασίας αλλά με...«κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο».

Μετά την BMW που ανακοίνωσε ότι βάζει τέλος στα μπόνους των εργαζομένων και την Audi η οποία επίσης ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 9.500 θέσεις εργασίας, τώρα είναι η σειρά της Daimler να ανακοινώσει ότι μέσα στα επόμενα τρία χρόνια θα προχωρήσει σε περικοπή του 3% του παγκόσμιου εργατικού της δυναμικού.

Σε απόλυτους αριθμούς αυτό σημαίνει για περικοπή πενταψήφιου αριθμού θέσεων εργασίας, σημείωσε με νόημα ο Wilfried Porth από το τμήμα ανθρωπίνων πόρων της εταιρείας. Με δεδομένο πως αυτή τη στιγμή η Daimler απασχολεί παγκοσμίως 304.680 εργαζομένους, οι περικοπές υπολογίζονται σε πάνω από 10.000 θέσεις. 

Η ετιαρεία ανέφερε επίσης πως οι περικοπές αποφασίστηκαν σε συνεργασία με τα συνδικάτα και πώς θα γίνουν με έναν «κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο». Παράλληλα και στο πλαίσιο της συγκεκριμένης ενέργειας, η Daimler θα μειώσει τον εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας και δεν θα ανανεώσει τα συμβόλαια όσων εργάζονται σε καθεστώς μερικής απασχόλησης. 

Όλα τα παραπάνω γίνονται με στόχο την εξοικονόμηση κεφαλαίων καθώς το πέρασμα στην εποχή την ηλεκτροκίνησης και της αυτόνομης οδήγησης απαιτεί τεράστιες επενδύσεις, η απόσβεση των οποίων θα αργήσει να έρθει. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube