BMW: Τέλος τα μπόνους στους εργαζόμενους

BMW: Τέλος τα μπόνους στους εργαζόμενους

Στόχος η εξοικονόμηση € 12 δισ. μέχρι το 2022 σε συνδυασμό και με άλλες ενέργειες.

Η BMW κατέληξε σε συμφωνία με τους εργαζόμενους για να περικόψει μπόνους και επιπλέον παροχές, έτσι ώστε να καταφέρει ως το 2022 να εξοικονομήσει ποσό της τάξης των € 12 δισ. σε συνδυασμό και με άλλες κινήσεις που θα κάνει.
Τα μέτρα που αφορούν στους εργαζόμενους θα ισχύσουν από το 2020 και περιλαμβάνουν δραστικές περικοπές στα Χριστουγεννιάτικα και λοιπά μπόνους, καθώς και στις αμοιβές που είναι συνδεδεμένες με βάση τα κέρδη της εταιρείας.

«Επιτύχαμε μια λύση βασισμένη στην αλληλεγγύη, που μας επιτρέπει να αποφύγουμε πιο δραστικά μέτρα που λαμβάνουν σήμερα άλλες εταιρείες για να μειώσουν το κόστος τους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ο Oliver Zipse.

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες εντείνουν τις προσπάθειές τους για τη μείωση του κόστους για τη χρηματοδότηση επενδύσεων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και αυτόνομες τεχνολογίες οχημάτων.

Λίγες μόλις ημέρες πριν η Audi είχε ανακοινώσει ότι θα περικόψει 9.500 θέσεις εργασίας, ενώ για περικοπή 1.100 θέσεων είχε μιλήσει και η Mercedes.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube