H BMW Μ2 με χειροκίνητο κιβώτιο κάνει θραύση στις πωλήσεις

H BMW Μ2 με χειροκίνητο κιβώτιο κάνει θραύση στις πωλήσεις

Το χειροκίνητο κιβώτιο φαίνεται πως προτιμούν οι αγοραστές της BMW M2, σύμφωνα με τα στοιχεία των πωλήσεων για το 2023.

BMW M2

Την στιγμή που οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες εγκαταλείπουν σίγα-σιγά το χειροκίνητο κιβώτιο, η BMW επιμένει σε αυτό. Με μεγάλη μάλιστα επιτυχία, όπως αποδεικνύουν οι πωλήσεις της BMW M2.

H συγκεκριμένη τακτική των Βαυαρών φαίνεται πως έχει εξαιρετικά αποτελέσματα, μιας και φαίνεται πως ακόμα υπάρχουν οδηγοί που θέλουν να συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία της οδήγησης, βυθίζοντας το πόδι τους στο πεντάλ του συμπλέκτη.

Η BMW M2 με το χειροκίνητο κιβώτιο σημείωσε εξαιρετικές πωλήσεις στην αγορά την Ηνωμένων Πολιτειών

BMW M2

Μεγαλύτερη απόδειξη αυτού, οι πωλήσεις της BMW M2 στις ΗΠΑ για το 2023. «Η ζήτηση για χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων στα μοντέλα της γραμμής M παρέμεινε μεγάλη το 2023. Οι μισές πωλήσεις της M2 αφορούσαν εκδόσεις με μηχανικό κιβώτιο, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις M3 και M4 έφτανε συνδυαστικά το 20%,» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Motor1.com.

Η BMW M2, εξοπλίζεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, είτε με 8αρι αυτόματο, σε αντίθεση με τις M3 και M4, των οποίων μόνο οι εισαγωγικές εκδόσεις διατίθενται με τρία πεντάλ. Οι εκδόσεις Competition και Competition xDrive εξοπλίζονται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο.

Μέχρι το 2030, όταν και όλα τα αυτοκίνητα επιδόσεων της BMW θα έχουν διαβεί τον Ρουβικώνα, μπαίνοντας στην εξηλεκτρισμένη εποχή, το τμήμα M θα συνεχίσει να εξελίσσει και να προσφέρει αυτοκίνητα με χειροκίνητο κιβώτιο.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube