H Audi αναβάλλει την παρουσίαση του e-tron SUV λόγω της σύλληψης του Rupert Stadler [video]

H Audi αναβάλλει την παρουσίαση του e-tron SUV λόγω της σύλληψης του Rupert Stadler [video]

Η παρουσίαση ήταν προγραμματισμένη να γίνει στις Βρυξέλλες αλλά τελικά θα γίνει στις ΗΠΑ σε άγνωστο χρόνο.

Η παρουσίαση του ηλεκτροκίνητου e-tron ήταν προγραμματισμένη για τις 30 Αυγούστου και θα γινόταν μέσα σε μια εορταστική ατμόσφαιρα στην πρωτεύουσα της ενωμένης Ευρώπης, στις Βρυξέλλες.

Η επιλογή της τοποθεσίας ήταν καθαρά σημειολογική με την Audi να θέλει να δείξει ότι από το διοικητικό κέντρο της Ευρώπης θα ξεκινήσει τη στροφή της προς λύσεις φιλικές προς το περιβάλλον, αφήνοντας πίσω όλα το «μελανό» παρελθόν της, όπως αυτό σηματοδοτήθηκε διεθνώς από το dieselgate.

Με ανακοίνωσή της όμως η εταιρεία προχώρησε στη ματαίωση της εκδήλωσης, δίχως να αναφέρει πότε αυτή θα γίνει και προβάλλοντας ως δικαιολογία «οργανωτικούς λόγους».
Με την ίδια ανακοίνωση αφήνεται να εννοηθεί πως η παρουσίαση του μοντέλου θα γίνει στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, στις ΗΠΑ, αλλά δεν προσδιορίζει το χρόνο.

etr

Η μια ανάγνωση είναι πως η Audi θέλει να τονίσει το οικολογικό της προφίλ στις ΗΠΑ, χώρα όπου αυτό επλήγη βάναυσα από το dieselgate και να στείλει το αντίστοιχο μήνυμα στην εκεί αγορά.
Ωστόσο, αυτό –όπως τονίζουν αναλυτές- θα μπορούσε να είχε γίνει από την αρχή, με την ματαίωση της παρουσίασης στις Βρυξέλλες να συνδέεται πλέον με την σύλληψη του CEO της εταιρείας  Rupert Stadler από τις εισαγγελικές Αρχές του Μονάχου με τις κατηγορίες της ψευδούς διαφήμισης.

Η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών για το σκάνδαλο της χειραγώγησης ρύπων.
Όπως και να έχει η ματαίωση μιας τόσο σημαντικής εκδήλωσης μόνον ως πλήγμα στο κύρος της εταιρείας μπορεί να εκληφθεί.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube