H Alfa Romeo θα μοιραστεί την πλατφόρμα της Giulia

H Alfa Romeo θα μοιραστεί την πλατφόρμα της Giulia

H πισωκίνητη πλατφόρμα “Giorgio” θα αποτελέσει τη βάση και για άλλα μοντέλα – και όχι μόνο της Alfa.

Η νέα, πισωκίνητη πλατφόρμα των Alfa Romeo Giulia και Stelvio πιθανότατα θα χρησιμοποιηθεί και σε άλλα μοντέλα του ομίλου Fiat Chrysler Automobilles, όπως είπε ο επικεφαλής της Alfa.

H πλατφόρμα Giorgio” σχεδιάστηκε αποκλειστικά για την Alfa Romeo ώστε να τη βοηθήσει να ανταγωνιστεί premium μάρκες όπως η BMW. Όμως ο Reid Bigland, o επικεφαλής της Alfa Romeo, δήλωσε σε δημοσιογράφους, στο πλαίσιο της έκθεσης του Los Angeles, ότι η πλατφόρμα παραείναι καλή για να περιοριστεί στην Alfa.

«Η τροποποίηση της πλατφόρμας για να γεννηθούν επιπλέον μοντέλα της FCA είναι μια πιθανότητα», είπε. «Έχουμε εδώ ένα διαμάντι. Όσον αφορά στη δυναμική της οδήγησης, είναι η καλύτερη στην κατηγορία, οπότε θα είναι δύσκολο να την κρατήσουμε αποκλειστικά για την Alfa Romeo».

Εξήγησε ότι η πλατφόρμα μπορεί να προσαρμοστεί σε μάρκες ακριβότερες και φθηνότερες από την Alfa. Αρνήθηκε να δώσει παραδείγματα, όμως οι πιθανότητες περιλαμβάνουν μελλοντικά μοντέλα της Dodge, αλλά και της Maserati. O Bigland πρόσθεσε ότι η πλατφόρμα θα παραμείνει πισωκίνητη, με την εναλλακτική δυνατότητα της τετρακίνησης.

Η Alfa Romeo έχει αποκαλύψει ότι ξόδεψε 1 δις ευρώ για την εξέλιξη της συγκεκριμένης πλατφόρμας, η οποία θα αποτελέσει τη βάση για 8 νέα μοντέλα, από ένα μικρομεσαίο χάτσμπακ μέχρι ένα μεγάλο σεντάν.

Η εταιρεία θα επενδύσει «πολλά παραπάνω δισεκατομμύρια» για να εξελίξει την υπόλοιπη γκάμα της Alfa Romeo, όπως δήλωσε ό τεχνικός διευθυντής της FCA, Harald Wester, στο λανσάρισμα της Giulia πριν λίγους μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Alfa Romeo Giulia 2.2 Diesel 180

Η Giulia έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές από τον ειδικό Τύπο για την οδική της συμπεριφορά. Το SUV Alfa Romeo Stelvio θα διατεθεί στην αγορά το δεύτερο τρίμηνο του 2017.

[Πηγή: Automotive News]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube