Γυναικείο Αυτοκίνητο της Χρονιάς η Jaguar F-PACE

Γυναικείο Αυτοκίνητο της Χρονιάς η Jaguar F-PACE

Ανακοινώθηκαν οι νικητές του Women’s World Car Of The Year, μεγάλο νικητή τη Jaguar F-PACE και άλλους επτά διακριθέντες σε ισάριθμες κατηγορίες.

Γυναίκες δημοσιογράφοι αυτοκινήτου από όλο τον κόσμο ψηφίζουν κάθε χρόνο για το δικό τους World Car of the Year, κρίνοντας τα νέα μοντέλα μέσα από τη γυναικεία ματιά.

Δεν γνωρίζουμε τη βαρύτητα που δίνουν οι κυρίες σε κάθε τομέα αξιολόγησης, όμως φαίνεται ότι το κόστος αγοράς δεν λαμβάνεται και πολύ σοβαρά υπόψιν σε αυτή την ψηφοφορία. Το 2014 το μεγάλο βραβείο του Women’s World Car Of The Year είχε πάει στη Mercedes-Benz S-Class, το 2015 το κέρδισε το Volvo XC90 και σήμερα ήρθε η ώρα να κατακτήσει τον τίτλο ακόμη ένα μεγάλο και πολυτελές SUV: η Jaguar F-PACE.

H επικεφαλής δημοσίων σχέσεων της Jaguar Land Rover, Fiona Pargeter, δήλωσε σχετικά: «Ο λαμπερός αυτός τίτλος είναι ένα ακόμα highlight στο success story της F-PACE. Ο συνδυασμός όμορφης σχεδίασης, χρηστικότητας στην καθημερινή χρήση και κορυφαίας οδηγικής απόλαυσης διαχωρίζουν την F-PACE από τον ανταγωνισμό της, και προσελκύουν νέους πελάτες στη Jaguar, από όλο τον κόσμο».

Υπάρχουν βέβαια και έξι επιμέρους κατηγορίες στις οποίες διακρίθηκαν και άλλα νέα μοντέλα. Για την ακρίβεια οι 17 γυναίκες δημοσιογράφοι αυτοκινήτου από 14 χώρες ψήφισαν μέσα από 294 αυτοκίνητα τα παρακάτω μοντέλα για κάθε κατηγορία, και μετά μεταξύ αυτών επέλεξαν τη Jaguar για τον τίτλο του 2016 Women’s World Car Of The Year.

Οικογενειακά

Honda Civic

Προσιτά

Honda Jazz

SUV/Crossover

Jaguar F-PACE

Σπορ

Ford Mustang

Πολυτελείας

Volvo S90

«Πράσινα» μοντέλα

Toyota Prius

Η κατηγορία στην οποία η πρωτιά κρίθηκε στο νήμα ήταν τα Σπορ μοντέλα, όπου η Ford Mustang παραλίγο να χάσει από το ομόσταυλο Focus RS, ενώ η πιο άνετη επικράτηση ήταν αυτή του Toyota Prius μεταξύ των «πράσινων» μοντέλων. Επιπλέον, από φέτος οι εκλέκτορες θέσπισαν ένα νέο βραβείο, στη μνήμη της συναδέλφου τους Holly Reich, που απεβίωσε τον περασμένο Οκτώβριο, το Holly Reich Dream Car Award. Πρόκειται για μια ελεύθερη κατηγορία, όπου η καθεμιά ψηφίζει απλώς το αυτοκίνητο των ονείρων της. Φέτος, το βραβείο κατέκτησε η McLaren 570S.

[Πηγή: Wheelsforwomen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube