Γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία οδηγεί μονοθέσιο Formula 1! [videos]

Γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία οδηγεί μονοθέσιο Formula 1! [videos]

Το έκανε για να γιορτάσει την ημέρα που επιτράπηκε στις συμπατριώτισές της να οδηγούν αυτοκίνητο χωρίς άνδρα συνοδό.

Η Aseel Al-Hamad έκανε ένα γύρο της πίστας Paul Ricard πριν το Γαλλικό Grand Prix, χθες Κυριακή 24 Ιουνίου.

Η επιχειρηματίας από τη Σαουδική Αραβία οδήγησε τη (Lotus) Renault E20 με την οποία ο Kimi Raikkonen είχε κερδίσει το GP του Αμπού Ντάμπι το 2012.

«Πιστεύω πως σήμερα δεν γιορτάζουμε μόνο τη νέα εποχή όπου οι γυναίκες μας αρχίζουν να οδηγούν, αλλά και τη γένεση των γυναικών στα μηχανοκίνητα σπορ στη Σαουδική Αραβία», δήλωσε η Al-Hamad στο Reuters.

«Το πιο σημαντικό πράγμα στο οποίο προσβλέπω είναι να δω την επόμενη γενιά, τα νεαρά κορίτσια, να δοκιμάζουν την τύχη τους στους αγώνες. Θέλω να τις δω να ασκούνται και να παίρνουν το σπορ πολύ στα σοβαρά, ως καριέρα. Αυτό θα είναι πραγματικά το μεγαλύτερό μου επίτευγμα».
 
Η Al-Hamad είναι η πρώτη γυναίκα μέλος της Σαουδαραβικής Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητων Σπορ, καθώς και μέλος της Επιτροπής Γυναικών στα Μηχανοκίνητα Σπορ (WMC) η οποία έχει θεσπιστεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA).

Οδήγησε για πρώτη φορά την Ε20 σε δοκιμές στην ίδια πίστα, στις 5 Ιουνίου. Προηγουμένως είχε οδηγήσει μια Jaguar F-type SVR σε πίστα της πατρίδας της.

«Αγαπώ τους αγώνες και τα μηχανοκίνητα σπορ από πολύ νεαρή ηλικία, και το ότι οδήγησα μονοθέσιο Formula 1 είναι πέρα από τα όνειρά μου και ό,τι θεωρούσα δυνατόν», δήλωσε. «Το ότι το έκανα αυτό την ημέρα που οι γυναίκες μπορούμε πλέον να οδηγούμε στους δρόμους του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, ελπίζω να δείξει τι μπορείς να επιτύχεις αν έχεις το πάθος και το πνεύμα για να ονειρεύεσαι».

H Michèle Mouton, πρώην κορυφαία οδηγός ράλι και νυν πρόεδρος της WMC, είπε ότι ελπίζει το παράδειγμα της Al-Hamad να στρώσει το δρόμο ώστε περισσότερες γυναίκες να κάνουν καριέρα στους αγώνες αυτοκινήτων.

Οι γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας επιτράπηκε να βγουν στους δρόμους τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, καθώς έληξε η απαγόρευση να οδηγούν, μέτρο το οποίο θεωρείτο συμβολικό της καταπίεσης των γυναικών στο βαθιά συντηρητικό βασίλειο.

Η κατάργηση της απαγόρευσης, που διατάχθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο από τον βασιλιά Salman, περιλαμβάνεται στις σαρωτικές μεταρρυθμίσεις για τις οποίες ασκεί πίεση ο διάδοχος Mohammed bin Salman, ώστε να αλλάξει η οικονομία και να ανοίξει η κοινωνία της κορυφαίας πετρελαιοπαραγωγού χώρας.

[Πηγή: The Guardian]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube