Γραφείο... όνειρο

Γραφείο... όνειρο

Δείτε πως έχει διακοσμήσει τα γραφεία της μια εταιρεία κατασκευής μουσικών οργάνων για να βοηθήσει την δημιουργικότητα και έμπνευση των υπαλλήλων της.

Η σουηδική εταιρεία Teenage Engineering κατασκευάζει μουσικά  όργανα και συγκεκριμένα synthesizers. Το γραφείο τους στην Στοκχόλμη είναι “open plan”, δηλαδή όλες οι θέσεις εργασίας μοιράζονται έναν ενιαίο χώρο.

Η διακόσμηση του χώρου αυτού ωστόσο είναι πραγματικά ιδιαίτερη. Και δεν εννοούμε μόνο τα μινιμαλιστικής σουηδικής σχεδίασης στιλάτα έπιπλα γραφείου που δεν θα μπορούσαν να λείπουν.

Πολλές εταιρείες σκέφτονται διάφορους τρόπους για να βελτιώσουν την συνεργασία μεταξύ των υπαλλήλων, να πυροδοτήσουν την φαντασία τους και να τροφοδοτήσουν την έμπνευσή τους. Καφετέριες μέσα στον χώρο εργασίας, τραπέζια ping pong, δωρεάν μπίρα και μασάζ είναι πράγματα που έχουν διαβάσει ότι υπάρχουν σε γραφεία μεγάλων εταιρειών.



Η Teenage Engineering ωστόσο σκέφτηκε κάτι που μας αρέσει πολύ περισσότερο. Ένα γραφείο γεμάτο supercars από τις δεκαετίες του ’80 και του ’90. Η εταιρεία ιδρύθυκε το 2005 και έχει στο πελατολόγιό της μεγάλα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής όπως οι Depech Mode.

Ποιος εργαζόμενος δεν θα ξυπνούσε ευχάριστα να πάει για δουλειά όταν η θέα από το γραφείο του είναι μια Lamborghini Countach, μια λευκή Ferrari Testarossa και μια Lamborghini Diablo, μεταξύ άλλων. Το ερώτημα είναι η αποδοτικότητα. Θα μπορούσες να συγκεντρωθείς στη δουλειά ή θα ταξίδευες νοερά σε ιδανικές διαδρομές;

Πηγή Roadandtrack.com

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube