H πρώτη του PoloStorico με Lamborghini Miura SV 1971

H πρώτη του PoloStorico με Lamborghini Miura SV 1971

Αυτή η Miura SV του 1971 και έκθεμα στο σταντ του Bertone στο Σαλόνι της Γενεύη την ίδια χρονιά είναι η πρώτη αποκατάσταση που έκανε το Lamborghini PoloStorico.

Η Lamborghini παρουσιάζεται στο ετήσιο Amelia Island Concours d' Elegance με μια πλήρως αποκατεστημένη Miura SV του 1971.

Και βέβαια δεν πρόκειται για μια οποιαδήποτε από τις 764 Miura που κατασκευάστηκαν μεταξύ 1966 και 1973, καθώς το αυτοκίνητο αυτό απετέλεσε την πρώτη πλήρη αποκατάσταση του επίσημου νεοσύστατου τμήματος κλασικών αυτοκινήτων της Sant’Agata, PoloStorico.

H πράσινη Miura κατέχει το σασί με αριθμό 4846 και είναι το αυτοκίνητο με το οποίο λανσαρίστηκε το σούπερκαρ της Lamborghini στο σταντ του Bertone κατά τη διάρκεια του Σαλονιού της Γενεύης του 1971 –την ίδια χρονιά που η νέα Countach φιγουράριζε στο σταντ της Lamborghini.

Σύμφωνα με την ιταλική εταιρεία, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι «πραγματικά one-off », με χρήση τμημάτων από Miura S, μαζί με πρωτότυπα τμήματα που θα μπορούσαν οι επισκέπτες να δουν στην κατοπινή SV.

Αυτά για την Ιστορία, αλλά η πραγματική ουσία βρίσκεται στην σπουδή που επέδειξε σε αυτή τη Miura το PoloStorico, επιθεωρώντας κάθε τμήμα του αμαξώματος και στη συνέχεια το έβαψε με αυτό το υπέροχο Verde Metallizata. H Lamborghini διατείνεται ότι κάθε τμήμα αποκαταστάθηκε ή αντικαταστάθηκε και αυτή η «εξαντλητική έρευνα» έγινε μέρος της διαδικασίας. Αλλά γιατί στο Amelia Island και γιατί τώρα; Απάντηση σε αυτό το ερώτημα δίνει ο επικεφαλής του PoloStorico.

«Αυτή είναι η χρονιά που η Miura γιορτάζει το 50 χρόνια της», αναφέρει σε επίσημη δήλωσή του ο Enrico Maffeo. «Αυτό το αυτοκίνητο δεν απεικονίζει μόνο την εμβληματική γοητεία της Miura, αλλά αναγνωρίζεται ευρέως ως ο πρόδρομος των σύγχρονων σούπερκαρ, αλλά επίσης και ένα τέλειο παράδειγμα για τη διαθέσιμη πείρα του PoloStorico στις αυθεντικές αποκαταστάσεις κάθε Lamborghini».

Αυτή η Lamborghini Miura σηματοδοτεί το πρώτο πλήρες πρότζεκτ για το τιμ του PoloStorico. Και απ’ ό,τι τουλάχιστον μπορούμε να κρίνουμε από τις φωτογραφίες, αποτελεί την εκκίνηση για κάτι πραγματικά σπουδαίο σε ό,τι αφορά τις κλασικές Lamborghini.

[Πηγή Lamborghini PoloStorico]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube